Setari Cookie-uri

Top 12 alimente antistres

Din pacate situatiile stresante nu ne dau pace zi de zi. Cand spun “stres” nu ma refer doar la cel psihic, ci si la cel organic, cum ar fi toxinele din mediul inconjurator sau cele pe care le acumulam in organism, dezechilibrele hormonale, neurologice, lipsa energiei, oboseala, bolile, toate acestea si multe altele reprezinta un stres pentru organismul nostru.

Legumele

Acestea in genral aduc beneficii organismului, foarte rar in unele boli sunt contraindicate anumite legume. In general continutul lor in minerale si vitamine ajuta organismul in mentinerea homeostaziei, adica a echilibrului general care ne asigura sanatatea.

Fructele

La fel ca si legumele, acestea sunt bogate in vitamine si minerale, precum si antioxidanti. Cantitatea crescuta de vitamina C pe care o contin ne ajuta organismul sa lupte impotriva stresului, sa isi mentina tineretea, tot aceasta vitamina este un puternic antioxidant, acceleraza refacerea ranilor, mentine structura peretilor vasculari etc. Concluzionand, manacnd un fruct pe zi iti asiguri o buna parte din mecanismele antistres. Din pacate in anumite boli fructele se consuma limitat (diabet spre exemplu).

Broccoli

Broccoli este plin de vitamine, continand si acid folic, implicat in combaterea anemiei si anxietatii, in disparitia senzatiei de panica si indepartarea depresiilor.

Citește și:

Cafeaua

Desi au fost duse diverse discutii privind efectele acesteia, totusi consumata cu masura prezinta beneficii importante, inducandu-ne o stare buna, stimuleaza atentia, capacitatea de concentrare, este energizanta si nu in ultimul rand are rol antistres.

Ouale

Aceste alimente, desi au un continut foarte bogat in vitamine, proteine de cea mai buna calitate, minerale, totusi trebuie consumate cu masura. Un ou la trei zile sau doua pe saptamana sunt suficiente. Beneficiile aduse de substantele continute in ou se reflecta in multe sisteme ale organismului, intarind imunitatea, accelerand refacerea celulara si regenerarea tisulara, aduc aportul de vitamine B ale caror carente sunt implicate in anemie etc.

Spanacul

Vestit pentru calitatile sale fortifiante, spanacul contine vitamina K, fier, acid folic, magneziu, vitamine B, calciu, potasiu, fibre, proteine, fosfor, zinc, vitamina E etc. Spanacul inlatura depresiile, scade riscul aparitiei diabetului de tip II, mentine structura osoasa sanatoasa, regleaza tensiunea, reduce migrenele, protejeaza impotriva afectiunilor oftalmologice (cataracta, glaucom), intareste sistemul imun, previne si trateaza anemia, previne imbatranirea etc. Prin toate efectele sale putem spune ca are un efect antistres foarte puternic.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.