Persoanelor slabe li se tot marturisesc invidii ce vin de la cei din jur cum ca ar putea manca orice la orice ora, fara a fi necesar sa isi infraneze poftele. Insa pentru cei subponderali acest fapt nu este chiar atat de minunat, caci isi doresc cateva kilograme in plus care nu numai ca le asigura un plus de sanatate (greutatea normala asigura si rezistenta mai buna la stres) dar le creste si stima de sine printr-o imagine care este pe placul lor.

Tot ce trebuie să știi despre Dieta KETO

Care sunt cauzele pentru care nu ma pot ingrasa?

Factorul genetic

Uneori intervine factorul genetic si acesta se face sesizat in special in perioada copilariei si a adolescentei, mai apoi insa predomina influenta factorilor de mediu, persoana respectiva putand ajunge la greutatea normala. Sunt si persoane care au doar cateva kilograme in minus fata de limita inferioara a greutatii normale si care, chiar daca uneori reusesc sa asimileze aceasta diferenta, nu reusesc sa o mentina. Si in asemenea situatii poate fi implicat tot facotul genetic. Daca unul din parinti sau chiar mai multe rude de familie au prezentat macar in tinerete aceasta problema a supobonderabilitatii probabil ca toate problemele se datoreaza mostenirii genetice.

Atentie insa, nu va lasati pacaliti de gandul ca totul este pe fond genetic. Pentru a va convinge trebuie sa faceti o baterie de teste care sa asigure faptul ca nu aveti vreo patologie care se asociaza cu subponderabilitatea.

Hiperreactivitatea

Aceast comportament deosebit de activ ce caracterizeaza persoanele despre care se spune ca “nu isi gasesc locul” poate fi determinat de o afectiune (spre exemplu hipertiroidie) sau este pur si simplu temperamental. Sunt persoane care au un consum bazal de calorii mult mai mare decat aportul de nutrienti, spre exemplu cele care efectueaza zilnic o munca intelectuala intensa sau fac mult efort fizic. In aceasta situatie este bine sa va mariti numarul meselor zilnice si sa incercati sa mancati cat mai caloric, dar sanatos.

Tulburarile alimentare

Daca mesele sunt reduse in mod intentionat de teama de a nu va ingrasa inseamna ca vorbim de o tulburare a comportamentului alimentar care poate fi minora, insa cu siguranta are riscul de a evolua si de a ajunge la anorexie. Mai bine consultati un nutirtionist care sa va asigure un regim de hrana sanatos si totodata care sa nu va ingrase. Infometarea nu este o solutie.

101 trucuri pentru o silueta perfecta
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: