Setari Cookie-uri

De ce nu pot sa ma ingras

Persoanelor slabe li se tot marturisesc invidii ce vin de la cei din jur cum ca ar putea manca orice la orice ora, fara a fi necesar sa isi infraneze poftele. Insa pentru cei subponderali acest fapt nu este chiar atat de minunat, caci isi doresc cateva kilograme in plus care nu numai ca le asigura un plus de sanatate (greutatea normala asigura si rezistenta mai buna la stres) dar le creste si stima de sine printr-o imagine care este pe placul lor.

Afectiuni

Exista o serie de afectiuni care duc la scaderea in greutate, de aceea am insistat mai sus ca orice persoana subponderala sa efectueze o baterie de teste pentru a se asigura ca subponderabilitatea nu este legata de vreo afectiune.

Semnal de alarma

Exista si unele patologii grave care atrag dupa sine obligatia de prezentare la medic. Mai exact daca ati avut o greutate normala sau supraponderala, insa ati slabit rapid intr-o perioada scurta de timp, cu sau fara dieta, este obligatoriu sa va prezentati la medic.

In curand va urma si o “dieta de ingrasare” care nu va include, asa cum adesea am auzit, sfaturi de genul “mancati de la fast-food noaptea” ci va cuprinde un regim alimentar sanatos si cu un aport caloric suficient de mare incat sa ajungeti la greutatea normala lent, dar sanatos.

Un articol de Iulia Dibu

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.