Setari Cookie-uri

Unt versus margarina

Unt sau margarina? In marea lupta pentru mentinerea colesterolului in valori normale oamenii se intreaba ce produse alimentare sa aleaga din marea varietate care exista pe piata. Intre unt si margarina parerile sunt impartite mai ales daca citim in reviste, ziare sau ne informam de la televizor, caci se pune foarte mult accent pe ideea de reclama. Sa analizam totusi in mod real calitatea acestor produse.

Untul – foarte hranitor

Untul este obtinut prin prepararea smantanii, aceasta fiind la randul ei obtinuta in urma fermentarii laptelui. Grasimile pe care le contine untul sunt usor de asimilat si prelucrat de catre organism, insa prezinta riscul de a creste colesterolul daca acest aliment este consumat zilnic.

Untul este de asemenea bogat in vitamine si minerale, continand: vitamina A, D, E, K, seleniu (un puternic antioxidant), acid butiric, necesar colonului, iod (pentru tiroida), acid lauric (antimicotic si antifungic), proteine etc.

Concluziopnand:

Untul este un aliment bogat in nutrienti sanatosi pentru organism si il putem consuma cu placere, insa nu zilnic. Pentru persoanele cu afectiuni cardio-vasculare sau risc pentru acestea nutritionistii recomanda margarinele light.


Vizionare placuta


Kudika
14 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.