Atmosfera de sarbatori, bucuria si nerabdarea, toate acestea ne cuprind pe toti, insa totodata se instaleaza si agitatia ori stresul cumparaturilor. Pentru ca este o mare sarbatoare, avem tendinta sa exageram atat in pregatiri cat si in alimentatie.

8 cure pentru detoxifierea si revitalizarea organismului

Aceasta este perioada tulburarilor alimentare, a eruptiei urticariilor, a alergiilor, a toxinfectiilor alimentare, a indigestiilor sau a altor probleme ce intervin la nivelul tractului digestiv, iar toate acestea se datoreaza faptului ca in general oamenii gasesc in sarbatori placerea de a manca mult si nesanatos. Nu este obligatoriu sa exageram cu mancarurile grele, sunt alimente deosebit de gustoase si totodata sanatoase, usoare pentru digestie si cu putine riscuri toxice.

Unde nu trebuie sa exageram

In primul rand nu trebuie sa exageram in aceasta perioada din punct de vedere cantitativ, sunt sarbatori, nu urmeaza razboiul. Si cand spun aceasta, nu ma refer doar la alimente, ci si la bauturile alcoolice.

De asemenea incercati sa nu gatiti foarte mult carne de porc, fripturile pot fi combinate de asemenea cu carne de pui sau peste. Spre exemplu o friptura de pui la cuptor cu vin alb poate inlocui cu succes mesele pline de mici.

Pentru ca este sezonul, mancarurile specifice din aceasta perioada sunt legate de taierea porcului, astfel carnatii, toba, caltabosii nu lipsesc de pe mesele crestinilor. Incercati ca aceste preparate sa nu contina foarte multa carne grasa, iar jumarile, oricat de gustoase ar fi, nu le consumati zilnic daca nu doriti sa faceti o criza de “fiere” sau sa luati in greutate intr-o saptamana cat in jumatate de an.

De asemenea combinati preparatele din carne cu garnituri de legume, multe muraturi si salate.

Deserturile pot fi foarte gustoase daca sunt din fructe, spre exemplu clatite cu banane si capsune, salata de citrice cu rom, tarte de fructe, in felul acesta evitati dulciurile combinate cu grasimi, cum ar fi ciocolata sau mai ales frisca ori cremele din prajituri.

Cateva sfaturi sanatoase

Chiar daca este crescut in propria curte, carnea de porc trebuie obigatoriu dusa la un laborator de testare care sa ateste faptul ca poate fi consumata carnea animalului.

Superstitii de Craciun: ce ne aduce sarbatoarea magica
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: