Setari Cookie-uri

Craciun copios si totusi... la dieta

Atmosfera de sarbatori, bucuria si nerabdarea, toate acestea ne cuprind pe toti, insa totodata se instaleaza si agitatia ori stresul cumparaturilor. Pentru ca este o mare sarbatoare, avem tendinta sa exageram atat in pregatiri cat si in alimentatie.

Nu exagerati cu prajelile (carnati, jumari si alte grasimi) caci altfel starile de greata si disfunctiile vezicii biliare vor fi cu greu de evitat. Va sugeram gratarul.

In cazul in care vi se face greata, nu procedati dupa vechiul si nesanatosul obicei al provocarii vomei prin introducerea degetelor pe gat. Organismul are propriul sau ritm, iar daca este necesara voma, atunci aceasta va fi naturala, nu provocata. Prezemta lichidelor acide din stomac pe esofag si in cavitatea bucala sunt foarte nocive, este de stiut spre exemplu ca refluzul gastro-esofagian are risc oncogen major.

In cazul in care observati pete pe piele sau alte perturbari ale starii de sanatate, indicat este sa va preznetati medicului.

Nu exagerati cu bauturile alcoolice, nu este mai frumos sa va amintiti ce frumos ati petrecut, ci nu sa va povesteasca alte persoane?

Citește și:

Sa aveti sarbatori frumoase si... sanatoase!

Vizionare placuta


Kudika
23 Decembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.