Setari Cookie-uri

Traiesc ca sa mananc sau mananc ca sa traiesc?

Trebuie sa mananci ca sa traiesti, nu sa traiesti ca sa mananci. Asa spunea Socrate sau, ma rog, asa afirma Plutarh ca ar fi spus Socrate. Vorbele atat de intelepte plaseaza omul intr-un consumerism exagerat, intr-o delectare gastronomica inimaginabila, guvernata de pofte si gusturi. Asta pentru ca din cele mai vechi timpuri, multi traiau numai ca sa manance..Lucru de care, contrar actiunilor si gandirilor unui om inzestrat cu inteligenta, ne lovim si astazi.

E bine sa le mananci dimineata cu precadere, pentru ca digestia lor dureaza mai mult. Branzeturile sunt si ele bine venite. Legumele usor fierte la aburi, alaturi de o carne fripta, putin vin rosu sau un pahar de suc natural, te vor ajuta sa te simti mai bine si sa observi imediat o schimbare. Cat despre mancarea dupa ora 18:00, ea nu este indicata din mai multe motive: alimentele stau intr-un tub digestiv care cere o perioada de repaus, ele pot fermenta producand meteorism (balonare sau gaze) si tot ce se absoarbe trebuie depus intrucat organismul fie se pregateste de culcare, fie doarme deja. Orice dieta trebuie sustinuta din greu si de o activitate sportiva pe masura. Daca ai uitat cum e sa joci fotbal cu prietenii, tenis de camp cu colegii sau baschet cu vecinii de bloc, e bine sa revii la vremurile acelea. La inceput iti va fi foarte greu, insa incet-incet vei intra intr-un ritm care iti va placea negresit. Un abonament la o sala de forta, la cursuri de dans, la piscina, reprezinta o binecuvantare. Vei ajunge sa spui ‘nu vreau sa mananc pizza in oras pentru ca abia astept sa rad o portie mare de orez cu legume si piept de pui fript pe gratar’. Foarte bine. Invocarea lipsei timpului chiar nu-si are locul in ecuatia asta. Timp exista pentru orice daca te organizezi putin. Si pentru a merge la piata, la fotbal, la dans, la sala, la piscina, la scoala sau la birou. Oriunde. E greu pana ce totul devine un stil de viata.

Citește și:

‘Trebuie sa mananci ca sa traiesti, nu sa traiesti ca sa mananci’. Totul cu cumpatare. Vei ajunge sa mananci cate putin, suficient cat sa traiesti si sa traiesti sanatos ca sa te multumesti numai vazand mancarea..

Sursa: Yuppy.ro

Citeste si alte articole pe Yuppy. Noi iti recomandam:

Contraceptive pentru barbati

Alimentatie si sport in functie de tipul tau somatic

Antrenamentul corector: 4 exercitii utile

Vizionare placuta


Kudika
22 Ianuarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.