Setari Cookie-uri

Ai voie la grasimi... dar de calitate!

In alimentaţie, calitatea grăsimilor consumate are o importanţă majoră. Reuniunea a avut drept temă “Însemnătatea pentru sănătate a calităţii grăsimilor din alimentaţie” si a reunit 40 de experţi din 25 de tari, care se numară printre liderii mondiali în domeniul alimentaţiei, hranei şi sănătăţii.

Principala concluzie formulata la Reuniunea Internaţională a Experţilor în Nutriţie, care a avut loc in perioada 1-2 februarie 2009 la Barcelona, este aceea că, în alimentaţie, calitatea grăsimilor consumate are o importanţă majoră. Reuniunea a avut drept temă “Însemnătatea pentru sănătate a calităţii grăsimilor din alimentaţie” si a reunit 40 de experţi din 25 de tari, care se numară printre liderii mondiali în domeniul alimentaţiei, hranei şi sănătăţii.

“Cele mai recente studii prezentate la Barcelona au arătat că există încă o mare confuzie în ceea ce priveşte grăsimile bune şi cele rele, fapt reflectat în alimentele pe care oamenii le consumă. De asemenea, studiile au demonstrat că în multe ţări calitatea grăsimilor consumate nu respectă actualele recomandări nutriţionale internaţionale”, a declarat profesorul Ricardo Uauy, preşedintele Uniunii Internaţionale pentru Ştiinţe Nutriţionale (IUNS).

Citește și:

“În cadrul reuniunii am căzut de acord asupra recomandărilor nutriţionale privind calitatea optimă a grăsimilor în alimentaţie, raportându-ne la consensul internaţional la care cercetătorii au ajuns recent. În concordanţă cu misiunea IUNS, vom demara un program de comunicare a acestor recomandări atât către profesioniştii în nutriţie, dar şi către publicul larg. Acţiunile noastre vor avea în vedere motivarea publicului de a-şi însuşi recomandările şi de a le pune cu uşurinţă în practică.”, a continuat profesorul Uauy.

România a fost reprezentată la reuniune de către profesorul Dan Mircea Cheţa, preşedintele Fundaţiei pentru Alimentaţie Sănătoasă şi Director de Cercetare al Institutului pentru Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice “N.C. Paulescu”. “Luând în considerare patologia existentă în România, estimez că la noi în ţară situaţia privind calitatea grăsimilor consumate este similară cu cea reflectată în studiile prezentate la Barcelona. Intenţionez să comunic şi colegilor mei concluziile acestei întâlniri, urmând ca după aceea să le analizăm cu atenţie, ţinând cont şi de particularităţile ţării noastre în privinţa alimentaţiei.”, a declarat acesta.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Februarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.