Setari Cookie-uri

Ce inseamna sa mananci... bio?

Acest cuvant "bio" il auzim din ce in ce mai des in jurul nostru. Dar ce inseamna cu adevarat? Ne sunt recomandate de catre persoane specializate alimentele bio, dar cu ce sunt acestea diferite de cele... clasice sa le spunem asa?

Animalele de asemenea sunt crescute cu nutret sau hrana specifica fara a primi vreun factor de crestere sau alte substante destinate dezvoltarii sau producerii de lapte, oua etc. Asadar, atat carnea cat si restul produselor animale au o calitate net superioara celor obisnuite, fiind mult mai bogate in proteine de clasa superioara (esentiale pentru regenerarea celulara, lupta anticancer, cresterea imunitatii, caci anticorpii sunt lanturi proteice) precum si in unele minerale (fier, calciu, magneziu etc).

Cerealele bio contin conform studiilor mult mai putin gluten, substanta responsabila de multe alergii. Iata deci un alt aspect important pentru sanatate.

Cei mai fericiti din acest punct de vedere sunt probabil cei care au o gradina proprie si eventual posibilitati de a creste unele vietati domestice.

Vizionare placuta


Kudika
19 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.