Setari Cookie-uri

Alimente pentru inteligenta

Daca ne merge mintea avem spor in toate. Insa pentru ca mntea noastra sa functioneze la o capacitate optima este important sa ii oferim nutrientii adecvati (prin alimentatie), o buna oxigenare (prin sport si lipsa fumatului) precum si printr-o odihna suficienta.

Daca ne merge mintea avem spor in toate. Insa pentru ca mintea noastra sa functioneze la o capacitate optima este important sa ii oferim nutrientii adecvati (prin alimentatie), o buna oxigenare (prin sport si lipsa fumatului) precum si o odihna suficienta.

Un rol foarte important in buna functionare a creierului il detine alimentatia.

Alimente pentru sporirea inteligentei

Proteinele

Proteinele sunt implicate in cele mai importante procese ale creierului. Astfel ele intra in structura neurotransmitatorilor, substante care, asa cum le sugereaza si numele, detin rolul primordial in trasnmiterea mesajelor de la un neuron la altul prin intermediul sinapselor. Fara acesti neurotransmitatori activitatea cerebrala ar tinde la zero.

De asemenea proteinele intra in alcatuirea unor structuri neuronale importante, gasindu-se atat la nivelul membranelor si invelisurilor neuronilor cat si in interiorul acestora, asigurand mecanisme de metabolism, de carausi ai substantelor secretate etc.

Citește și:

Proteinele sunt cele care realizeaza memoria. In functie de aminoacizii pe care ii contin, de succesiunea lor, de cantitate, in anumite arii cerebrale (precum lobul frontal) proteinele creaza depozite care stocheaza astfel sub forma biologica memoria personala a fiecarui om. Proteinele acestea au diverse forme, cu lant scurt sau lung in functie de tipul memoriei pe care o construiesc: cea de scruta durata sau de lunga durata. Este foarte imprtant cum invata o persoana, fiindca in functie de implicarea neuronala si de sinapsele implicate in timpul invatarii memoria este de lunga sau scurta durata: cu cat sunt mai multe sinapse implicate si procesul de invatatre este mai complex cu atat proteinele formate sunt mai stabile, putand stoca informatii pe viata. Repetitia de asemenea este extrem de importanta, fiindca periodic zonele de memorie care nu au fost activate (cautate) se autodistrug in timp sau se redispun pentru a stoca alte informatii.

Citește și:

Proteinele se gasesc in carne (preferabil de pui sau peste), in oua (cele mai bune proteine), dar si in alte alimente de origine animala. Un experiment stiintific englez a demonstrat ca tinerele vegetariene aveau un IQ inferior celor cu regim omnivor, acesta din urma incluzand si proteine fata de regimul vegetarian, sarac proteic.

Vizionare placuta


Kudika
7 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.