Setari Cookie-uri

7 alimente gustoase dar... otravitoare

Nu exista aliment ale carei substante constituente sa fie in totalitate benefice pentru organism. Insa sunt unele alimente care prezinta o concentratie mai mare de substante cu un important potential otravitor.

Nu exista aliment ale carui substante constituente sa fie in totalitate benefice pentru organism. Insa sunt unele alimente care prezinta o concentratie mai mare de substante cu un important potential otravitor.

Atentie la alimentele otravitoare

1. Ciupercile

Acestea sunt cele mai cunoscute alimente otravitoare. Chiar daca o anumita specie prin definitie nu este otravitoare, se poate intampla sa intre in contact cu alte ciuperci otraitoare si sa devina si acestea. Gradul de otravire al ciupercilor este foarte mare, de aceea se indica sa cumparati ciuperci doar din locurile autorizate. Ciupercile otravitoare pot fi recunoscute dupa anumite caracteristici: forma, culoare, acestea in general fiind frumoase ca forma, viu colorate si cu lamele albe.

2. Pestii fugu

Acestia reprezinta o delicatesa in meniul celor din Orient, mai ales Japonia si China, unde bucatarii sunt special instriti si testati inainte de a se apuca de gatit. O singura inghititura din acest peste care contine otrava (se scoate in timpul prepararii, dar exista riscul de contaminare) poate fi fatala. Cei care doresc sa consume aceasta delicatesa sunt obligati sa semneze o declaratie prin care atesta ca este dorinta lor de a manca peste fugu.

Citește și:

3. Migdale

Dintre cele mai apreciate seminte sunt cele de migdale amare, insa putini stiu ca semintele de migdale pot fi otravitoare daca sunt mancate in exces. Aceste seminte contin o cantitate foarte mare de cianuri si inainte de a fi consumate ele trebuie procesate termic pentru indepartarea in mare parte a toxinelor. Exista tari care au interzis consumul de migdale, cum este Noua Zeelanda.

4. Uleiul de ricin

Acesta este folosit atat in medicina naturista cat si in cosmetica (stimuleaza cresterea si regenerarea parului), insa totodata si in industria alimentara pentru obtinerea bomboanelor, ciocolatei si a altor dulciuri. Uleiul de ricin poate fi foarte toxic si se purifica prin procese speciale, astfel ca niciodata nu este indicat sa il fabricati dumneavoastra in casa. Uleiul de ricin purificat obtinut este supus unor procese de control al calitatii.

Citește și:

5. Semintele de mar

Ca si cele de migdale, semintele de mar sunt foarte bogate in cianuri, de aceea se recomanda ca atunci cand mancati un mar sa evitati cotorul acestuia, cel care contine semintele.

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.