Setari Cookie-uri

Avortul, intre crima si necesitate - LEM

Indiferent ca suntem de acord sau nu avortul este un act ce se intampla in jurul nostru si inca de mult timp. Avortul poate fi un act voluntar, ales de respectiva mama, sau, din pacate, unul pe care aceasta nu si-l doreste dar circumstantele medicale il impune.

Indiferent ca suntem de acord sau nu avortul este un act ce se intampla in jurul nostru si inca de mult timp. Avortul poate fi un act voluntar, ales de respectiva mama, sau, din pacate, unul pe care aceasta nu si-l doreste, dar circumstantele medicale il impune.

Uneori se intampla ca sarcina sa nu fie planuita, sa ia prin surprindere o femeie aflata la momentul respectiv intr-o situatie critica in ceea ce priveste nasterea unui copil: fie este prea tanara, fie este foarte speriata si se ascunde de parinti, fie nu are o situatie materiala cu care sa se intretina chiar ea, dar un copil sau ii afecteaza cariera si lista motivelor poate continua, chiar daca unele sunt mai putin intemeiate decat celelalte.

La cealalta extrema se afla femeile care isi doresc un copil, poate chiar planuiesc sarcina, insa din diverse motive medicale ajung la avort: fie au o patologie care duce la avort spontan, fie copilul prezinta malformatii sau predispozitie genetica pentru boli grave, poate chiar incompatibile cu viata sau care impune riscuri privind viata mamei, motiv pentru care se indica avort. Poate ca in aceste cazuri care nu implica alegerea femeii de a ucide sau nu copilul ce li se dezvolta in pantece situatia morala si autoinvinovatirea sunt mai putin agresive. La acestea din urma insa predomina teama ca nu ar putea avea vreodata copii.

Citește și:

Riscurile avortului in zilele noastre au scazut considerabil de cand s-au imbunatatit tehnicile avortive, fiind practicat acum avortul prin aspiratie (se foloseste un aspirator care trage sacul gestational, recomandat pana la varsta gestationala de 3 luni si asociat cu "un strat" de chiuretaj - in chiuretajul clasic se dadeau trei randuri de chiurete, peretele uterin fiind serios agresat). Alte tehnici moderne de avort sunt cele prin medicatie (femeii i se injecteaza sau i se administreaza oral o serie de pastile sau substante care induc avortul, insa sunt mai toxice). Riscurile avortului sunt reprezentate de cele ale anestezicului, de cicatricile care pot ramane la nivelul colului uterin si pe care se pot dezvolta cancere, poate fi un potential risc pentru afectiunile mamare, pentru ca si glandere mamare isi modifica activitatea in timpul sarcinii, dar si ricurile intraoperatorii de lezare a unor vase importante, hemoragii masive, resturi de placenta care mai tarziu dupa avort soldeaza prin hemoragii sau alte afectiuni in sfera genitala, sterilitate (este mai mult o afectiune secundara unor cmplicatii) etc. Aceste riscuri sunt rare si nu tin neaparat de competenta medicala, ci de specificul organismului fiecarei femei mai degraba (o varianta anatomica arteriala, o afectiune gestationala care nu se poate diagnostica decat la nastere etc). Probabil

Citește și:

Am gasit mai multe discutii privind avortul pe Forumul Lumea e mica, Alessyutza intreband: "Ce parere aveti despre femeile care avorteaza?"

V_hana ne spune: :"Mi-e mila de femeile care fac avort ( pt ca vor avea asta pe constiinta toata viata si cred ca unele dintre nu au idee ce va urma dupa aceea) inca si mai mila mi-este pentru cei avortati (pt ca de fapt sunt ucisi)

Vizionare placuta


Kudika
2 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.