Setari Cookie-uri

Avortul, intre crima si necesitate - LEM

Indiferent ca suntem de acord sau nu avortul este un act ce se intampla in jurul nostru si inca de mult timp. Avortul poate fi un act voluntar, ales de respectiva mama, sau, din pacate, unul pe care aceasta nu si-l doreste dar circumstantele medicale il impune.

- Cresterea frecventei avorturilor spontane;
- Cresterea frecventei sarcinilor extrauterine ;
- Nasteri premature, nasteri de copii morti;
- Dereglari menstruale;
- Atac de cord si convulsii datorita reactiei alergice fata de anestezie;
- Embolismul lichidului amniotic : este o boala catastrofala si inseamna o infectare a sangelui femeii cu lichid amniotic din continutul placentei sau cu fragmente din tesuturile fatului. Asemenea cazuri sunt deseori mortale.
- Febra ridicata, blocaj renal , convulsii, soc septic , coma;
- Moarte. Nimeni nu va sti exact numarul femeilor care mor din cauza avortului. Motivul tacerii este „reputatia”, atat a medicului, cat si a familiei in care are loc decesul. In general, drept cauza a decesului nu se trece cea reala, adica avortul, ci complicatiile care rezulta din avort, de exemplu hemoragie, hepatita, etc. Se considera ca numarul real al deceselor provenite din avort este cel putin de zece ori mai mare decat cel indicat oficial de statistici. In publicatia „The Scotsman”, la 9 martie 1970, s-au scris urmatoarele cuvinte: „Putem sa consideram ca avortul legal este cauza principala a mortii femeilor tinere” (si nu numai a celor tinere – n. n.)
Exista o corespondenta aproape matematica intre rata avorturilor si rata mortalitatii materne. Romania a fost mai multi ani pe primul loc in Europa la rata avorturilor (si in primii ani de dupa 1989 chiar pe primul loc in lume) si a ajuns pe locul doi in Europa la rata mortalitatii materne. Se poate muri si de la primul avort, chiar daca e facut de medic cu aparate oricat de sterile."
Citește și:

Va asteptam sa discutam mai mult pe aceasta tema in sectiunea "Intrerupere de sarcina" din Forumul Healthy sau mai jos, in rubrica de comentarii. Sunt femei care au nevoie de sfaturi, de sustinere si de exemple din experienta altora, femei aflate in cumpana privind decizia avortiva.

Vizionare placuta


Kudika
2 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.