Setari Cookie-uri

10 intrebari despre pilulele anticonceptionale

Una dintre cele mai folosite metode anticonceptionale este cea hormonala, cu pilule. Astazi din ce in ce mai multe femei se informeaza cu privire la protectia impotriva unei sarcini nedorite si cu cat apeleaza mai multe la aceasta metoda, cu atat se nasc mai multe intrebari. Iata care sunt cele mai frecvente intrebari despre anticonceptionale.

Raspunsul variaza in functie de pilulele pe care le luai si cele pe care urmeaza sa le iei. In orice caz, mai bine astepti perioada indicata in prospect ca noile anticonceptionale sa isi faca efectul (ca la o prima administrare) si sa asociezi si o alta metoda contraceptiva, de exemplu prezervativul.

10. Anticonceptionalele predispun la cancer?
Raspunsul este relativ. Se pare ca depinde foarte mult de stilul de viata al femeii respective, de momentul in care si-a inceput viata sexuala, de numarul de parteneri, de avorturi etc. Nu exista un raspuns concret, dar s-a observat ca incidenta cancerelor genitale si mamare este mai mare in cazul femeilor care au luat timp indelungat anticonceptionale, insa la extrema opusa sunt femei care au luat din tinerete anticonceptionale si totusi nu prezinta nicio modificare patologica a organelor genitale si a glandei mamare, asadar daca aveti un stil de viata sanatos riscul cancerigen este minimal.

Citește și:

Va asteptam sa lamurim si alte semne de intrebare care se ridica in jurul riscurilor si beneficiilor anticonceptionalelor. Va invitam sa ne adresati mai jos, in rubrica de comentarii, sau pe Forumul Healthy, orice intrebare sau nelamurire pe care o aveti cu privire la administrarea de anticonceptionale.

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.