Setari Cookie-uri

Sexul virtual - daunator sanatatii psihice?

Internetul a acaparat tot mai multe domenii din viata omului, incepand cu locurile deCe parere aveti despre sex pe internet?dauneaza sau nu? munca, aspectul informational si culminand cu viata intima.

Internetul a acaparat tot mai multe domenii din viata omului, incepand cu locurile de munca, aspectul informational si culminand cu viata intima. A devenit loc de comunicare, de schimb al ideilor, de reclama, dar si de manifestare sub diverse aspecte, atat relationale, de cuplu, cat si de impartasire a unor experiente si dorinte intime.

Intrebarea care se naste este daca aceste experiente sexuale impartasite virtual afecteaza sau nu sanatatea psihica a persoanelor in cauza. Raspunsul este categoric DA! Si nu, nu vorbim despre acele situatii in care un cuplu se uita si experimenteaza detaliile unui film cu specific, ci de acele situatii in care aceste practici nu includ prezenta unui partener.

Omul recpectiv devine dezinhibat mai ales sub aspectul ascunderii identitatii, devine liber atat in a-si exprima parerile cat si a incerca sa experimenteze raspunsul din partea opusa, isi schimba valorile, idealurile si asteptarile cel putin in privinta sexualitatii si din pacayte rareori aceste modificari ale dorintelor pot cpincide cu viata reala din doua motive: si cealalta persoana de pe Internet are o dubla personalitate, fiind usor sa mimeze o sexualitate apropiata perfectului, pe de alta parte persoana in cauza nu poate fi, de cele mai multe ori, atat de dezinhibata si loibera in viata reala. De multe ori o serie de frustrari si tulburari de personalitate sunt "descarcate" in astfel de activitati si pentru ca placerea si incitatia de a atinge ceea ce poate i-ar fi interzis sau imposibil in viata reala face ca persoana respectiva sa devina scalava unor jocuri virtuale, la fel cum un copil devine sclav in fata jocurilor pe calculator.

Citește și:

De asemenea sexul virtual este strans legat de practicile masturbarii care au roluri bune pana la o limita, aceea ca un posibil partener nu va sti atat de bine ceea ce isi doreste celalalt si este posibil sa apara iarasi o discordanta intre asteptari si realizari. Tot sexul virtual scade pana la anulare aproape tot ceea ce tine de dezvoltarea emotionala intima, de atasament, de stabilitate, fidelitate si capacitatea de a avea o relatie stabila.

Pe Forumul Lumea e mica am gasit o astfel de discutie, cautand pareri pe care le au si alte persoane privind sexul virtual si efectele sale asupra sanatatii.

Genu52 este cel care deschide acest topic: "Ce parere aveti despre sex pe internet? Dauneaza sau nu?"

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.