Setari Cookie-uri

Alimente care scad libidoul!

Nevoia sexuala este firesca la orice om sanatos si matur. Factorii care influenteaza libidoul sunt multipli, fiind reprezentati de starea de sanatate, cat si de alimentatie, stres, starea psihica, fumatul, comportamentul partenerului etc.

Nevoia sexuala este firesca la orice om sanatos si matur. Factorii care influenteaza libidoul sunt multipli, fiind reprezentati de starea de sanatate, cat si de alimentatie, stres, starea psihica, fumatul, comportamentul partenerului etc.

Sexualitatea este foarte importanta intr-o relatie de cuplu, iar atunci cand ea lipseste intregul context poate fi interpretat gresit si adesea culmineaza cu despartirea. Un partener poate avea un libidou scazut din mai multe motive si acestea nu sunt neaparat reprezentate de nemultumirile fata de partener. Pentru ca alimentatia este importanta in potentarea sau diminuarea dorintei sexuale, este bine sa cunoastem atat alimentele care influenteaza pozitiv dorinta sexuala, cat si pe cele care scad libidoul pentru a sti de ce sa ne ferim.

Alimente care scad libidoul

Exista o serie de alimente care scad dorinta sexuala si acestea sunt cele care ingreuneaza circulatia sanguina, scad aportul de oxigen in organele sexuale, perturba echilibrul endocrin sau predispun la relaxare si somnolenta.

Citește și:

Alcoolul

Alcoolul este considerat ca fiind o bautura cu efect sedativ si, desi intr-o prima faza produce dilatatia sanguina, mai apoi insa predispune la relaxare si la diminuarea simturilor si reflexelor, motiv pentru care efectul final al consumului de alcool este acela de a scadea libidoul si erectia, precum si senzatiile sexuale ale femeii, astfel aceasta ajunge mai greu la orgasm.

Ceaiurile antistres si cele cu efect relaxant

Acestea taie pofta de joaca, curiozitatea si energia, ele predispun la relaxare si induc somnolenta. Astfel, respectiva persoana care le consuma nu va mai avea energia pentru a face dragoste, ci va dori sa doarma sau sa leneveasca.

Fumatul

Persoanele care fumeaza peste 15 tigari pe zi, dupa cativa ani sunt predispuse la scaderea dorintei sexuale. Nicotina dar si alte substante care se absorb in organism din fumul de tigara produc vasoconstrictie. Asadar, aceasta vasoconstrictie se manifesta si la nivelul organelor genitale unde sangele ajunge in cantitati mai mici datorita micsorarii lumenului vascular, acest fapt afectand si aportul de oxigen la acest nivel care devine mai mic. In final, orgasmul este atins mai greu, erectia apare mai rar si greu, libidoul scade si apar disfunctiile sexuale.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.