Setari Cookie-uri

Pastila de a doua zi luata de doua ori in mai putin de o luna

In prospectul pilulelor contraceptiei de urgenta sau asa-numitei pilule de a doua zi scrie ca aceasta contraceptie postcoitala nu trebuie folosita mai des de doua ori pe an. Insa nu specifica exact care poate fi diferenta de timp intre doua administrari.

Elena _B elucideaza o parte din "mister" : "Buna fetelor,si eu am folosit postinor de 3 ori in acest an dar nu am avut nici o reactie adversa de la el.....pe prospect scrie ca nu e bine sa-l utilizezi decat o singura data in perioada dintre menstre....nicidecum de max 2 ori pe an, ideea e ca este contraceptia de urgenta si ar trebui utilizata ca atare. A-ti incercat careva contraceptia injectabila? Pt cele care nu stiu, se face o injectie la 3 luni..si in toata aceasta perioada aveti liniste, mi-e mi se pare mai ok decat pastila zilnica...Astept pareri!
Si totusi, cand aveti probleme, merge-ti la medic din timp pt ca degeaba amanati....tot acolo ve-ti ajunge....doar ca uneori cand lucrurile degenereaza! Va doresc o zi excelenta tuturor!"

Corin insa a suferit reactii adverse: "Buna,
Eu am luat escapelle in luna octombrie dupa ce in iulie luasem postinor.stiam ca nu am voie sa iau in 6 luni alta pastila, dar cum am comis-o am zis ca asta este. Nu mi-a venit sa cred ce reactii a avut. Am avut ciclu vreo 2 saptamani, a fost atat de neplacut pentru ca imi curgea cu cheaguri.m-am speriat teribil pentru ca de obicei ma tine 4-5 zile si este o scurgere normala.mi-am sunat medicul ginecolog, i-am explicat prostia mea si mi-a explicat ca nu am ce face, sa astept sa-mi treaca ciclul si vedem ce stari am dupa.cSpre norocul meu in lunile urmatoare am revenit la normal,ctreptat. Mi-a recomnadat insa sa nu mai fac asa ceva deoarece poate duce la infertilitate.M-am speriat teribil, va dati seama mai ales ca imi doream un bebe. Va recomand sa nu mai faceti abuz de asemenea medicamente deoarece au o concentratie foarte mare de hormoni care iti schimba complet "ritmul biologic" oricat de mare ar fi tentatia. Ganditi-va in primul rand la sanatatea voastra. Bafta!!!"

Citește și:

Este indicat sa urmati cu strictete prospectul tuturor pastilelor pe care le administrati dintr-un motiv sau altul, mai ales cele care influenteaza echilibrul hormonal. Va asteptam pe Forumul Healthy sa discutam despre sanatatea noastra!

Vizionare placuta


Kudika
18 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.