Setari Cookie-uri

Cand menstruatia intarzie... - FH

De-a lungul vietii unei femei se intampla cel putin o data ca menstruatia sa intarzie. Motivele pot fi diverse, insa cand femeia este activa sexual intervine stresul unei sarcini in cazul in care nu si-o doreste la momentul respectiv.

De-a lungul vietii unei femei se intampla cel putin o data ca menstruatia sa intarzie. Motivele pot fi diverse, insa cand femeia este activa sexual intervine stresul unei sarcini in cazul in care nu si-o doreste la momentul respectiv.

De ce intarzie menstruatia?

Cauzele intarzierii menstruatiei sau amenoreei sunt diverse, insa inainte de a le enumera si explica va trebui mai intai sa stiti ce decizii sa luati in momentul in care observati ca menstruatia intarzie.

In primul rand daca sunteti activa sexual este bine sa efectuati un test de sarcina. Chiar daca urmati o metoda de contraceptie, este bine ca acest test sa il faceti indiferent de situatie.

Stiu ca rar in cazul observarii lipsei menstruatiei o femeie se prezinta la medic imediat, mai degraba preferand sa astepte totusi momentul reaparitiei sangerarilor menstruale. Tocmai de aceea vreau sa va atrag atentia asupra corelarii lipsei menstruatiei cu unele simptome care, daca exista, va obliga la prezentarea in fata medicului:
- Caderea parului mai mult decat de obicei
- Dureri de cap
- Ameteli
- Transpiratii
- Secretii ale glandei mamare
- Tulburari de vedere

Citește și:

Cu riscul de a ma repeta insist asupra ideii ca, daca exista simptomele de mai sus asociate amenoreei (lipsa menstruatiei) sau intarzierea menstruatiei dureaza de mai bine de trei luni este obligatoriu sa va prezentati la medicul specialist.

Pe Foruml Healthy S-au discutat mai multe cauze si remedii pentru situatiile in care menstruatia intarzie deschis de cititoarea noastra Anikasama, care cere sfaturi pentru ca menstruatia i-a intarziat doua luni desi a fost la doctor. Dr_juri ii sraspunde: "De-a lungul vietii unei femei se intampla cel putin o data ca menstruatia sa intarzie. Motivele pot fi diverse, insa cand femeia este activa sexual intervine stresul unei sarcini in cazul in care nu si-o doreste la momentul respectiv."

Deni insa nu s-a tratat deloc: "Buna fetelor. Si eu am patit de multe ori sa nu ciclu regulat, dar... nici rau nu mi`a parut. Tin sa mentionez ca am avut ,,intarziere/ absenta,, timp de 1 an in care nu m-am dus la medic sau sa fi luat ceva medicamente sa-mi vina, nici vb, si apoi, dupa trecerea acelui an, mi-a venit iar. Acum am intarzieri iar de o luna, dar nu ,,iau masuri,,,cand a fi` sa vina, vine. E ceva in interior oare? Am 22 de ani."

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.