Setari Cookie-uri

Top 3 boli cu secretie vaginala ciudata

Exsita multe situatii in care unele patologii, mai ales genitale, sunt discrete, nu au o simptomatologie spectaculoasa sau usor sesizabila daca pacienta nu este foarte atenta. In cazul afectiunilor genitale un indiciu important este reprezentat de secretiile vaginale.

Exsita multe situatii in care unele patologii, mai ales genitale, sunt discrete, nu au o simptomatologie spectaculoasa sau usor sesizabila daca pacienta nu este foarte atenta. In cazul afectiunilor genitale un indiciu important este reprezentat de secretiile vaginale.


Ce trebuie sa stii despre secretiile vaginale normale?

In primul rand trebuie sa lamurim faptul ca existenta secretiilor vaginale este normala. Acestea au rolul de a curata in permanenta vaginul si de a mentine un pH care este nefavorabil dezvoltarii infectiilor. Secretiile normale sunt transparente sau usor albicioase, tulburi, cu un miros nespecific, nicidecum neplacut. In timpul ciclului menstrual consistenta si cantitatea secretiilor variaza, astfel ca intr-o anumita perioada secretia poate fi redusa si apoasa, iar intr-o alta perioada sa fie abundenta si vascoasa.
Atunci cand secretiile vaginale isi schimba culoarea, consistenta (spre exemplu aspectul branzos) si mirosul devine neplacut inseamna ca exista sigur o patologie la nivel vaginal. Aceste modificari pot fi insotite de disconfort local, de senzatii de mancarime, de dureri mai ales in timpul actului sexual ori dureri la mictiune (urinare) sau in timpul mersului etc. Mancarimea poate sa apara si in timpul noptii fiind foarte suparatoare si deranjanta, femeia neputandu-se odihni. Toate aceste simptome se accentueaza dupa actul sexual.

Citește și:

Exista mai multe tipuri de vaginite: bacteriene, micotice (candodoza mai ales), parazitare (tricomonaza), vaginita atrofica (la menopauza) etc. Toate aceste vaginite prezinta modificari ale secretiei vaginale, astfel ca astazi vom vorbi despre trei dintre cele mai frecvente modificari ale secretiei vaginale. Este indicat sa purtati protej-slipuri atat pentru igiena intima cat si pentru a vedea cu susrinta cele mai mici modificari ale secretiilor vaginale.

Candidoza vaginala

Candidoza vaginala este o vaginita micotica determinata de inmultirea excesiva a ciupercii Candida albicans, care traieste in mod normal in flora vaginala insa atunci cand se inmulteste excesiv determina patologia numita candidoza. Aceasta se manifesta local prin prurit vulvar mai ales, dureri vaginale mai ales in timpul sau dupa contactul sexual, usturime, crampe la mers etc.

Citește și:

Modificarile specifice ale secretiilor vaginale:
- acestea devin mai abundente;
- isi schimba mirosul, devenind neplacut, intepator sau chiar de “peste”;
- consistenta devine branzoasa, ca niste cheaguri, iar culoarea este modificata, fiind alb-galbuie.

Vizionare placuta


Kudika
14 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.