Setari Cookie-uri

Top 3 boli cu secretie vaginala ciudata

Exsita multe situatii in care unele patologii, mai ales genitale, sunt discrete, nu au o simptomatologie spectaculoasa sau usor sesizabila daca pacienta nu este foarte atenta. In cazul afectiunilor genitale un indiciu important este reprezentat de secretiile vaginale.

Tricomonaza vaginala

Tricomonaza este o boala parazitara cu transmitere sexuala data de Trichomonas vaginalis, un protozor unicelular. Atat barbatii cat si femeile pot face aceasta boala.
La femei, parazitul afecteaza vaginul, uretra, cervixul uterin, vezica urinara precum si glandele din zona genitala cum ar fi glandele lui Bartholin sau glandele lui Skene (de la nivelul labiilor). Simptomatologia este de multe ori nespecifica si discreta incat femeile o neglijeaza de cele mai multe ori. Simptomatologia poate sa nu fie prezenta, doar modificarile secretiilor vaginale sa tradeze o patologie. Femeia poate manifesta prurit vaginal sau chiar iritatie, dureri la contactul sexual (dispareunie), zone de culoare mai rosie la nivelul organelor genitale externe sau al cervixului, urinari frecvente si chiar dureroase (disurie),

Citește și:

Modificari caracteristice ale secretiilor vaginale:
- secretii abundente;
- culoare:galbui sau gri-verzui, uneori cu aspect de spuma la nivel vaginal;
- miros urat, anormal, de mucegai uneori.

Chlamydiaza

Chlamydia Trachomatis este una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala in tarile vestice, cu mai mult de 4 milioane de noi cazuri pe an. Simptomatologia este de multe ori discreta, putandu-se sesiza la unele femei: cervicita, sindrom uretral acut, perihepatita, infertilitate, salpingita (anexita) sau o boala inflamatorie pelvina. Oricum simptomatologia este nespecifica si uneori ignorata de femei. Femeile mai pot simti: dureri abdominale, secretii purulente, dureri pelvine, febra, disconfort urinar etc. In cazuri mai avansate femeia resimte dureri in abdomen, sangerari in timpul si dupa actul sexual, senzatie de arsura la urinare si sangerari intermenstruale.

Citește și:

Modificari ale secretiei vaginale:
- aceasta devine mai abundenta, cu aspect muco-purulent
- secretia endocervicala este galbena sau verde
- mucoasa endocervixului este friabila si sangereaza usor la atingere, astfel ca pe tamponul introdus in canalul cervical pentru prelevarea de secretii se poate evidentia sange proaspat
- mirosul este foarte neplacut, greu.

Din pacate chlamydiaza este o boala greu depistabila daca pacienta nu face regulat controlul secretiilor si testul Papanicolau, sunt paciente care depisteaza boala dupa ani de zile.

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
14 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.