Setari Cookie-uri

Top 10 afectiuni care modifica secretia vaginala

Secretia vaginala reprezinta un marker veritabil al sanatatii genitale feminine. Astfel orice femeie ar trebui sa isi analizeze in mod constant, zilnic, secretia vaginala, cel mai usor fiind prin utilizarea protej-slipurilor. In functie de modificarile acestei secretii femeia poate constata ca sufera o afectiune genitala si chiar poate orienta diagnosticul alaturi de medic in functie de caracteristicile principale ale secretiei vaginale.

4. Vaginita atrofica

Dupa o anumita varsta, cand femeia se apropie de menopauza, secretiile vaginale scad cantitativ si calitativ, mucoasa vaginala “uscandu-se”. Se numeste vaginita atrofica si se datoreaza scaderii hormonilor feminini care determina si scaderea pana la absenta a secretiilor vaginale, iar mucoasa vaginala se subtiaza si se usuca, determinand senzatii de arsura, durere si mancarimi.

secretie vaginala 5. Gonoreea

Gonoreea mai poarta denumirea de blenoragie sau sculament. Gonoreea este o boala infecto-contagioasa produsa de gonococ sau Neisseria Gonorrhoeae si este relatata inca din antichitatea, de catre egipteni. Poate afecta ambele sexe la orice varsta. Calea de transmitere este sexuala (contact sexual neprotejat), gonoreea fiind una din bolile cele mai frecvente cu transmitere sexulala. De asemenea infectia gonococica se poate realiza si prin contact sexual oral, si poate determina rani ale gatului (infectia gonococica a faringelui), prin contact sexual anal (scurgere si iritatie la nivelul anusului), dar si de la mama la nou-nascut. In peste 50% din cazuri poate evolua fara simptome. Astfel simptomatologia femeii poate fi una discreta, insa uneori devine mai evidenta. Simptomele gonoreei se manifesta prin: secretie vaginala abundenta de culoare alb-galbuie, senzatii de arsura la urinare, durere acuta la nivelul abdomenului inferior, semne de cervicita (secretie endocervicala mucopurulenta, sangerarea colului la atingere), sangerari intre menstruatii, iritatii sau scurgeri din anus.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.