Setari Cookie-uri

Pauza la anticonceptionale - necesara sau nu?

La momentul actual ne stau la dispozitie numeroase metode contraceptive, insa fiecare dintre ele prezinta riscurile lor. Desi peste tot sunt furnizate informatii cu privire la caracteristicile acestora si modul de lofosire (in presa, televiziune, in cabinetele medicale etc), totusi uneori apar confuzii Asa se intampla spre exemplu in cazul pilulelor contraceptive cannd informatiile se dezic, unele articole fiind pro, altele contra, unii medici fiind pro, altii contra, unii dintre acestia sugerand pauza la anticonceptionale, altii nu. Este firesc ca femeia sa se intrebe cum este mai bine pana la urma?

La momentul actual ne stau la dispozitie numeroase metode contraceptive, insa fiecare dintre ele prezinta riscurile lor. Desi peste tot sunt furnizate informatii cu privire la caracteristicile acestora si modul de folosire (in presa, televiziune, in cabinetele medicale etc), totusi uneori apar confuzii. Asa se intampla spre exemplu in cazul pilulelor contraceptive cand informatiile se dezic, unele articole fiind pro, altele contra, unii medici fiind pro, altii contra, unii dintre acestia sugerand pauza la anticonceptionale, altii nu. Este firesc ca femeia sa se intrebe cum este mai bine pana la urma?

Realitatea este ca anticonceptionalele sunt medicamente si nu din cele usoare, fiindca ele contin hormoni si umbla la cel mai sensibil echilibrul uman: cel neuroendocrin. Efectele adverse ale acestora sunt multiple si sunt bine redate de exemplu intr-un tratat de farmacologie unde informatiile sunt complete si reale, ori intr-un prospect... sincer sa-i spunem asa, dar totodata situatia unei femei in fata contraceptiei este delicata, fiind rare cazurile cand barbatii accepta folosirea prezervativului intr-o relatie stabila, astfel ca femeia se afla in fata unei hotarari greu de luat cu privire la metoda contraceptiva, cea mai buna varianta parand pilulele contraceptive sau alte forme de contraceptive hormonale.

Citește și:

Este necesara o pauza in administrarea contraceptiei hormonale?

Teoretic este nevoie pentru ca toti hormonii si substantele pe care acestea le contin se metabolizeaza in ficat, atacand lent functia acestuia, de aceea se recomanda o luna pe an pauza la anticonceptionale si urmarea unui tratament cu tonice hepatice. Deasemenea tot teoretic nu se recomanda folosirea anticonceptionalelor pe termen foarte lung de timp, chiar si cu pauza aceasta de o luna, in general la cinci ani recomandandu-se o pauza mai lunga, de 1-2 ani.

Cititoarele noastre si-au pus aceasta intrebare cu privire la pauza anticonceptionalelor. Din experienta lor se pare ca aceste pauze sunt utile.

Topicul este deschis de cititoarea noastra Gaby211081: " Va rog, daca cineva are cunostinte mai temeinice si stie sa ma lamureasca si pe mine: e indicat sa se faca pauza la anticonceptionale si daca da, la cat timp? Eu nu am primit de la nici un medic indicatii precise cum ca ar trebui intrerupte sau nu. Unii spun ca ar fi bine, altii ca nu... pe prospect nu scrie nimic in acest sens!
Se pot lua fara pauza?
Daca iei prea multi ani si nu faci pauza risti sa nu mai poti face copii?
Eu iau de vreo 8 ani, la recomandarea medicului evident. Pauze am facut, si mai lungi si mai scurte insa in prezent iau de cca. un an si nu am mai facut pauza. Ar trebui?"

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.