Setari Cookie-uri

Pauza la anticonceptionale - necesara sau nu?

La momentul actual ne stau la dispozitie numeroase metode contraceptive, insa fiecare dintre ele prezinta riscurile lor. Desi peste tot sunt furnizate informatii cu privire la caracteristicile acestora si modul de lofosire (in presa, televiziune, in cabinetele medicale etc), totusi uneori apar confuzii Asa se intampla spre exemplu in cazul pilulelor contraceptive cannd informatiile se dezic, unele articole fiind pro, altele contra, unii medici fiind pro, altii contra, unii dintre acestia sugerand pauza la anticonceptionale, altii nu. Este firesc ca femeia sa se intrebe cum este mai bine pana la urma?

Mary_00ro ne marturiseste eefectele pe care le-a suferit pe propria sanatate in urma administrarii pilulelor anticonceptionale pe o perioada mai mare de 5 ani: "Salutare. Si eu am luat multi ani (5 ani si ceva) anticonceptionale si nu am avut deloc probleme in aceasta perioada. Intrebam medicii daca e bine/rau sa folosesti o perioada asa mare anticonceptionale si nu-mi dadeau un raspuns concret. La ultimul medic la care am mers mi-a zis ca ar mai bine pentru mine sa renunt pentru a putea avea copii mai tarziu (eu am 26 ani). Din cauza anticonceptionalelor uterul se marise (arata ca al unei femei insarcinate) si ovulele erau acoperite de pelicula care la fel a fost provocata de anticonceptionale. Dupa ce am renuntat am avut probleme mari: dureri abdominale dese si sangererei - hormonii mei o luasera razna. Aceste probleme au durat vreo 3 luni (in care am luat tratamente pentru ai aduce la normal). Oricum ,daca era dupa mine nu renuntam la pastilute - m-am impacat grozav cu ele si nu era nicun stres cu privire la vreo posibila sarcina. Bafta ."

Citește și:

Gigivik recomanda pauza la 6 luni de o luna: "Eu iau anticonceptionale de 11 ani si la fiecare 6 luni, iau o pauza de o luna. Am avut 3 medici pana acum si toti au fost de aceeasi parere: pauza la 6 luni si totul a fost ok.
Intr-un an am uitat, pur si simplu de pauza, si s-a lasat cu dureri in ani si altele.
Urmarea: am fost atenta si nu sa mai repetat".

EuLaura considera contraceptia ca fiind un lucru bun: "Am luat si eu aproape 8 ani si faceam pauza anual cate o luna (asa mi-au spus cei doi medici pe care ii frecventez). Dar dupa vreo 4 ani - dupa ce am trecut de varsta de 26 - mi-au schimbat tipul de pastile caci si structura hormonala a organismului se schimba. Ma simt tare bine cu ele, ten de invidiat, nu am luat in greutate si niciodata nu am fost stresata de o eventuala sarcina cat le-am luat corespunzator.Acum sunt in pauza, a doua luna ca fac niste investigatii si tratamente, dar de luna viitoare sper sa mi se dea voie sa ma intorc la aceasta metoda de contraceptie. Mi se pare foarte buna cata vreme esti intr-o relatie stabila"

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.