Setari Cookie-uri

Cum sa scapi de sindromul premenstrual si durerile menstruale

Ce femeie nu a trecut macar o data prin experienta neplacuta a SPM (sindrom premenstrul) si nu a rabdat durerile din timpul menstruatiei? Ce femeie nu cunoaste starile de irascibilitate inexplicabila care apar inainte cu o saptamana de sangerarile menstruale, starile de rau trecator, de greata, de inapetenta, de somnolenta versus insomnie, de incapacitatea de concentrare si uitarea rapida a informatiilor conform expresiei “de la mana pana la gura”, stari de nervozitate inexplicabila si stare de oboseala ori chiar dureri de cap? Ce sa mai vorbim despre durerole menstruale pe care unele femei le resimt luna de luna, cu crampe teribile in abdomenul inferior si in mijloc, cu stari de voma, ameteala, astenie si dorinta de a sta in pat si asa mai departe?

Ce femeie nu a trecut macar o data prin experienta neplacuta a SPM (sindrom premenstrul) si nu a rabdat durerile din timpul menstruatiei? Ce femeie nu cunoaste starile de irascibilitate inexplicabila care apar inainte cu o saptamana de sangerarile menstruale, starile de rau trecatoare, de greata, de inapetenta, de somnolenta versus insomnie, de incapacitatea de concentrare si uitarea rapida a informatiilor conform expresiei “de la mana pana la gura”, stari de nervozitate inexplicabila si stare de oboseala ori chiar dureri de cap? Ce sa mai vorbim despre durerile menstruale pe care unele femei le resimt luna de luna, cu crampe teribile in abdomenul inferior si in mijloc, cu stari de voma, ameteala, astenie si dorinta de a sta in pat si asa mai departe?

Toate aceste simptome menstruale sunt frecvente in randul femeilor insa pot fi diminuate sau chiar eliminate prin cateva trucuri simple de conduita, de schimbare a stilulu de viata intr-un mod foarte simplu si usor de realizat.

Citește și:

Cum recunosti sindromul premenstrual?

Sindromul premenstrual se manifesta prin schimbarea starii de sanatate si aparitia unor simptome ciudate, fara o cauza anume, cu o saptamana inainte de menstruatie. Cele mai frecvente simptome ale SPM constau in: migrenele, durerile abdominale, durere/tensiune la nivelul sanilor, retentie de apa, dureri musculare, acnee, anxietate (teama fara motiv), depresie, iritabilitate, stare de nervozitate, stres, dificultati de concentrare, agitatie psihomotorie, sau dimpotriva, lentoarea psihomotorie, apetit crescut pentru diferite alimente, usoara crestere de temperaturii corpului etc.

Cum putem preveni sindromul premenstrual si durerile din timpul menstruatiei?

Specialistii, in urma unor studii realizate de femei de diverse studii, au ajuns la concluzia ca dieta, sportul si odihna sunt principalele arme de lupta impotriva SPM si a durerilor menstruale.

Citește și:

Astfel se recomanda ca in saptamana ce precede menstruatia sa va schimbati regimul alimentar astfel incat sa consumati cat mai putina sare, sa evitati grasimile, carnea de porc, mancarurile prajite, zaharul si cafeaua ori alte produse care contin cafeina (cacao, ciocolata, ceai verde etc). Sarea ajuta la evitarea retentiei de apa, ea fiind cea care influenteaza reabsorbtia de apa la nivel renal. Eliminarea grasimilor din alimentatie, precum si a zaharului si cafelei ajuta la evitarea durerilor de sani, celor abdominale, migrenelor si restului simptomelor de natura nervoasa.

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.