Setari Cookie-uri

Cum sa scapi de sindromul premenstrual si durerile menstruale

Ce femeie nu a trecut macar o data prin experienta neplacuta a SPM (sindrom premenstrul) si nu a rabdat durerile din timpul menstruatiei? Ce femeie nu cunoaste starile de irascibilitate inexplicabila care apar inainte cu o saptamana de sangerarile menstruale, starile de rau trecator, de greata, de inapetenta, de somnolenta versus insomnie, de incapacitatea de concentrare si uitarea rapida a informatiilor conform expresiei de la mana pana la gura, stari de nervozitate inexplicabila si stare de oboseala ori chiar dureri de cap? Ce sa mai vorbim despre durerole menstruale pe care unele femei le resimt luna de luna, cu crampe teribile in abdomenul inferior si in mijloc, cu stari de voma, ameteala, astenie si dorinta de a sta in pat si asa mai departe?

Deasemenea medicii recomanda in aceasta perioada o hidratare intensa a organismului cu ceaiuri, apa sau sucuri naturale, precum si consumul predominant de fructe si legume.

Se recomanda suplimentele alimentare care contin in special calciu si magneziu, studiile demonstrand ca durerile menstruale apar adesea pe fondul unor dereglari ale echilibrului calciului si magneziului in corp. deasemenea se recomanda suplimente care mai contin in afara acestor doua minerale si alte elemente precum zinc, vitamine ca E, B6 etc. Un complex de vitamine si minerale este binevenit.

In saptamana ce precede menstruatia se recomanda efectuarea exercitiilor fizice simple, de gimnastica, precum si a abdomenelor, cate 30-50 in fiecare seara. Efortul fizic moderat ajuta circulatia sanguina, regleaza coagubilitatea sangelui, oxigeneaza tesuturile si scade sangerarea la menstruatie, diminuand totodata si contractiile uterine realizate cu scopul eliminarii membranei acestuia (ceea ce reprezinta cauza sangerarilor menstruale).

Citește și:

Odihna. Aceasta asigura toate procesele de refacere a organismului, regenerare celulara si echilibrare hormonala, astfel incat elimina stresul hormonal ajutand considerabil la reducerea simptomatologiei sindromului premenstrual precum si a durerilor din timpul menstruatiei.

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.