Setari Cookie-uri

Afla ce nu se spune despre sex, igiena intima si boli sexuale

Multi parteneri, ocazionali sau stabili, ajung la medic cu diverse probleme in sfera genitala datorita lipsei unor informatii privind igiena intima. Prin igiena intima nu ma refer neaparat la dusurile si produsele de ingrijire intima, ci si la metodele de preventie a unor boli, la modul cum ne alegem partenerii si ce ar trebui sa stie fiecare inainte de a ajunge in pat cu celalat, ce repercursiuni are asupra sanatatii genitale modul in care se desfasoara contactul sexual, alimentatia, lucrurile permise si nepermise.

Controlati-va vizual partenerii de existenta unor leziuni genitale inainte de a incepe actul sexual. Controlul poate fi placut, ca niste mangaieri, atingeri, insa cu toate acestea inspectati totodata zona, cu vigilenta.

Sancrul sifilitic poate fi deasemenea observat. Arata ca un cos mai mare in zonele genitale, care nu are puroi, e rosu, dur la atingere, dar NU doare. Ciupercile cutanate pot fi deasemenea observate, adesea ca zone de inrosire, de pigmentare/depigmentare sau de exfoliere excesiva, ca si cum in zona aceea pielea este foarte uscata. Infectiile cu fungi (ciuperci) adesea nu dor, cel mai probabil persoana prezinta mancarimi in acea zona, dar nici acestea nu-s obligatorii, persoana infectata putand fi la momentul respectiv asimptomatica (nu are niciun simptom).

Atentie la Trichomonas! Este un parazit care la barbati nu da neaparat simptomatologie, dar la femei se va observa un miros tare neplacut al secretiilor, abundenta acestora, durerea la actul sexual si chiar pete de sange! Tricomonas este destul de periculoasa si poate da leziuni genitale grave! Infectia la femei este in general la nivelul colului uterin, deci NU se vede, insa puteti simti mirosul neplacut, puteti intreba ce se intampla, daca doare, uneori puteti decela infectia cand se asociaza cu Candida (adesea se asociaza deoarece Candida creaza mediu acid, ideal pentru Trichomonas) prin pruritul (mancarimi) vulvar si inrosirea vulvei (la nivelul labiilor mari si mici). Daca sesizati asemenea aspecte, oricat de sanatoasa ar parea respectiva femeie, fiti siguri ca nu este. La barbati insa, la inceput este insesizabila infectia, ca apoi sa dea leziuni chiar din cele mai grave. Orice inrosire, proeminenta, diferenta de culoare a pielii (pata pigmentara sau depigmentara), iritatie sau sancrul sifilitic trebuie sa va ridice suspiciouni si sa amanati actul sexual pana la controlul medical.

Citește și:

Existenta ganglionilor inghinali mariti ca dimensiuni trebuie observata. Din pacate este destul de dificil pentru ca majoritatea oamenilor fie nu stiu unde sa ii palpeze, fie partenerii au un strat subcutanat adipos suficient de gros astfel incat sa nu se simta nimic la palpare. Daca aveti totusi ocazia, nu stica sa vedeti... in ce stare se afla ganglionii, marirea lor sugerand o infectie. Asa cum spuneam mai sus, toate acestea se pot petrece sub forma mangaierilor, fara ca partenerul sa se simta analizat.

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.