Setari Cookie-uri

Afla ce nu se spune despre sex, igiena intima si boli sexuale

Multi parteneri, ocazionali sau stabili, ajung la medic cu diverse probleme in sfera genitala datorita lipsei unor informatii privind igiena intima. Prin igiena intima nu ma refer neaparat la dusurile si produsele de ingrijire intima, ci si la metodele de preventie a unor boli, la modul cum ne alegem partenerii si ce ar trebui sa stie fiecare inainte de a ajunge in pat cu celalat, ce repercursiuni are asupra sanatatii genitale modul in care se desfasoara contactul sexual, alimentatia, lucrurile permise si nepermise.

Parul pubian – este recomandat ca acesta sa fie foarte mic, ras sau epilat. Aceasta atat pentru a observa orice eventuala patologie, cat si pentru a scadea riscul diverselor infectii pe care le puteti contacta. Parul pubian a aparut mai mult ca o forma de aparare a organismului pentru stramosii nostri, insa la momentul actual este evident ca acest rol nu mai exista. Ingrijiti-va atent zona genitala, indepartati parul pubian si spalati atent si bine zona macar o data pe zi. Pentru ca tot vorbim de curatarea zonei genitale, femeile sunt sfatuite ca la toaleta sa foloseasca miscari din fata in spate ci nu invers, pentru a evita contaminarea vaginala cu bacterii din zona anala si aparitia, evident, a infectiilor genitale.

Ar mai fi ceva de precizat: Intrebati-va partenerul/a daca sufera de vreo infectie urinara. Aceasta se poate transmite cu usurinta si nu-i deloc placuta, uneori putand evolua pana la infectii renale cronice sau chiar insuficienta renala.

Citește și:

Nu acceptati niciodata ca la primele contacte sexuale sa nu folositi prezervativul, indiferent cat de bine credeti ca ati cunaste pertenerul. Sunt boli pe care nici partenerul/partenera nu stie ca le are si NU SE VAD, ca de exemplu Hepatita B, SIDA, diferite stadii de sifilis (sancrul sifilitic apartine primului stadiu, dar apoi nu se mai observa nimic genital) etc.

Mancati sanatos si faceti sport, in felul acesta aveti o protectie in plus pentru organele genitale, insa nu neaparat in fata bolilor cu transmitere sexuala, cat in fata disfunctiilor sexuale de tot felul, ca tulburari de erectie sau ejaculare, lipsa libidoului, modificari ale pH-ului vaginal la femei sau afectarea stabilitatii si rezistentei florei vaginale impotriva infectiilor la acest nivel.

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.