Setari Cookie-uri

Infectiile intime tu ce stii despre ele?

Se pare ca infectiile intime nu iarta nicio femeie, caci oricare dintre acestea trecuta de 30 de ani poate relata ca macar o data a avut o infectie intima. Insa care sunt aceste infectii intime, care sunt cauzele ce le determina si ce atitudine ar trebui sa luam fata de ele?

Se pare ca infectiile intime nu “iarta” nicio femeie, caci oricare dintre acestea trecuta de 30 de ani poate relata ca macar o data a avut o infectie intima. Insa care sunt aceste infectii intime, care sunt cauzele ce le determina si ce atitudine ar trebui sa luam fata de ele?

Infectiile intime sunt de mai multe tipuri, unele se transmit sexual, altele sunt rezultat al propriilor dezechilibre bacteriene ale femeii.

infectii intime Mica incursiune anatomica

Vaginul femeii prezinta propria sa flora vaginala care il ajuta sa se mentina curat, aceasta flora luptand impotriva multitudinii de infectii care s-ar putea localiza aici. Totodata prin scurgerile secretiilor vaginul isi asigura o continua curatare, astfel ca acele spalaturi vaginale nu sunt niciodata indicate decat daca aveti deja o infectie si medicul va recomanda aceste spalaturi cu anumite substante sau ceaiuri calmante sau cu proprietati antiinflamatorii. Altfel, orice spalatura vaginala, inclusiv cu produsele care se vand in farmacii, nu fac altceva decat sa perturbe sensibila balanta a echilibrului florei vaginale. Printre aceste bacterii care se gasesc in mod normal in vagin se numara si mult cunoscuta ciuperca ce da candidoza, candida albicans.

Citește și:

Care sunt cauzele infectiilor intime?

Foarte rar cauza infectiilor intime ale femeii este reprezentata de igiena incorecta. In general altele sunt cauzele care perturba flora vaginala:
- Bolile cu transmitere sexuala;
- Fluctuatiile hormonale si menstruatia;
- Alimentatia;
- Incompatibilitatea cu partenerul, folosirea prezervativelor cu spermicide;
- Incorecta igiena la toaleta, din spate in fata, favorizand aducerea bacteriilor din zona anala in zona vulvei;
- Spalaturile vaginale frecvente;
- Iritatiile la protej-slipuri, unele materiale din lenjeria intima etc.

Inflamatiile vulvei

Inflamatiile vulvei (zona delimitata de labii) se caracterizeaza prin mancarimi, dureri, uscarea pielii din aceasta regiune, craparea acesteia si chiar sangerari. Cauzele care pot duce la inflamatiile vulvei pot fi virale, bacteriene, fungice sau parazitare. Cele mai frecvente cauze sunt cele bacteriene si fungice, adesea candidoza extinzandu-se si la nivelul vulvei.

Citește și:

In cazuri mai rare poate fi vorba despre o infectie virala, cum ar fi herpesul genital, dar poate fi si sifilis sau chiar infectia cu Trichomonas. Primele simptome care apar sunt reprezentate de mancarimi si este indicat sa nu va scarpinati caci astfel produceti leziuni in piele, “portite” de intrare pentru microorganismele care au dus la infectie si astfel agravati si mai mult patologia. Indicat este sa va prezentati la medic, chiar daca infectia are tendinta de a trece de la sine. Spre exemplu sancrul sifilitic “trece” de la sine, urmand apoi stadiul doi al evolutiei bolii, deci nu tot ce “trece” chiar este vindecat.

Infectiile vaginale

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.