Setari Cookie-uri

Infectiile intime tu ce stii despre ele?

Se pare ca infectiile intime nu iarta nicio femeie, caci oricare dintre acestea trecuta de 30 de ani poate relata ca macar o data a avut o infectie intima. Insa care sunt aceste infectii intime, care sunt cauzele ce le determina si ce atitudine ar trebui sa luam fata de ele?

Vaginitele au cam aceleasi simptome cu infectiile vulvare, insa mai poate sa apara si durerea in timpul actelor sexuale, precum si agravarea simptomelor la menstruatie sau imediat inainte de aceasta. Infectiile vaginale pot fi deasemenea virale, bacteriene, fungice sau parazitare. O multitudine de boli cu transmitere sexuala pot perturba starea de sanatate a vaginului, cum ar fi: chlamydiaza, tricomoniaza, sifilisul, herpesul genital, HIV-ul etc.

Cauzele care favorizeaza aparitia infectiilor vaginale pot fi:
- Purtarea tampoanelor (cele care se introduc in vagin); se recomanda ca alternativa cupa menstruala;
- Sangerarile menstruale pentru femeile cu imunitatea locala mai slaba;
- Spalaturile vaginale;
- Unele medicamente ca antibioticele;
- Alimentatia;
- Fluctuatiile hormonale;
- Lenjeria tanga;
- Stregerea cu alte prosoape sau imprumutarea lenjeriei intime etc.

Citește și:

secretie vginala anormala Monitorizeaza-ti secretiile

Orice anormalitate privind secretiile vaginale ar trebui sa iti ridice suspiciunea de boala si sa te determine sa te prezinti la medic.

Secretiile vaginale normale
Secretiile normale difera ca abundenta, consistenta si culoare pe parcursul ciclului menstrual. Mai exact, inainte si dupa sangerarile menstruale secretia vaginala este vascoasa si in cantitati reduse, chiar putin albicioasa. Spre ovulatie si in timpul acesteia, secretiile vaginale isi modifica aspectul, devenind transparente, mai putin vascoase si mai abundente. Niciodata secretia vaginala normala nu prezinta un miros fetid, ci unul foarte discret, aproape insesizabil.

Secretiile vaginale anormale

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.