Setari Cookie-uri

Legatura dintre tulburarile menstruale, sexuale si endometrioza

Tulburarile menstruale se fac cunoscute multor femei, la fel si cele sexuale. Dealtfel, femeia reprezinta un sistem complex in care starea mentala este adesea strans legata de sanatatea sexuala.


Cum se diagnisticheaza endometrioza?

Diagnosticul se pune de catre medicul specialist dupa mai multe intrebari pe care i le pune pacientei legate de viata sexuala, de ciclul menstrual si de caracterul simptomelor pe care aceasta le resimte.

Apoi medicul cere o serie de investigatii menite sa faca diagnosticul diferential cu alte boli, ca analize de sange, laparoscopie, CT, ecografie abdomino-pelvina, ecografie transvaginala etc.

In ce consta tratamentul?

Tratamentul trebuie individualizat fiecarei femei in parte in functie de gravitatea simptomelor, infertilitate, precum si localizarea tesutului endometrial ectopic. Adesea tratamentul se incerca a fi chirurgical, mai ales daca determina chisturi si inflamarea tesuturilor in care endometrul ectopic sangereaza. Exista insa si situatii mai delicate si dificile in care nu poate fi localizat tesutul endometrial ectopic. De cele mai multe ori tratamentul incepe prin administrarea terapiei hormonale si in functie de evolutia patologiei se pot lua si alte masuri.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.