Setari Cookie-uri

10 cele mai folosite metode anticonceptionale

Cunoasterea metodelor de contraceptie este de o reala utilitate pentru femeile active sexual, acestea prevenind impotriva unei sarcini nedorite, iar unele dintre aceste metode de contraceptie pot proteja si impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Cunoasterea metodelor de contraceptie este de o reala utilitate pentru femeile active sexual, acestea prevenind impotriva unei sarcini nedorite, iar unele dintre aceste metode de contraceptie pot protejand si impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

metode contraceptive Care sunt cele mai folosite metode de contraceptie?

Atunci cand doresti sa alegi o metoda de contraceptie este bine sa te informezi inainte despre toate metodele contraceptive si sa o alegi pe aceea care se potriveste cel mai bine vietii tale sexuale, astfel sa nu-ti pericliteze sanatatea, sa te protejeze de o sarcina nedorita si totodata, daca este cazul, sa te fereasca si de bolile cu transmitere sexuala. Desigur, aceasta metoda contraceptiva trebuie sa fie si pe placul partenerului.

Metoda coitusului interruptus

Una dintre cele mai vechi metode este aceea a coitului intrerupt, mai exact barbatul nu ejaculeaza in interiorul vaginului, insa cuplul nici nu foloseste vreo alta metoda contraceptiva. Coitus interruptus este foarte periculos fiindca se poate intampla ca in timpul erectiei barbatul sa elimine o picatura de lichid care contine si spermatozoizi, astfel riscul ca femeia sa ramana insarcinata este foarte mare.

Citește și:

Metodele naturale de contraceptie

Metodele acestea constau in calculul ovulatiei si monitorizarea ciclului menstrual. Astfel se considera ca riscul de a ramane insarcinata exista inante si dupa cinci zile fata de ovulatie. Aceasta metoda insa are o siguranta foarte mica fiindca se aplica doar femeilor cu menstruatie regulata de ani de zile si totodata, in cazul unei excitatii puternice, femeia poate avea ovulatie spontana, dincolo de momentul ovulatiei dupa calendar. De aceea se recomanda sa evitati aceste metode naturale de contraceptie daca nu doriti o sarcina.

Prezervativul

Prezervativul reprzinta acea foita elastica ce se aplica pe suprafata penisului, reprezentand o metoda contraceptiva de interpunere intre pernis si vagin. Acesta protejeaza si impotriva bolilor cu transmitere sexuala, ci nu doar impotriva unei sarcini nedorite.

Citește și:

Contraceptia hormonala

Aceasta se adreseaza femeilor si modifica ciclul hormonal natural al femeii astfel incat inhiba ovulatia. Metodele contraceptive hormonale sunt de mai multe feluri:
- Micropilulele contraceptive, care contin o cantitate foarte mica de hormoni sexuali feminini de sinteza;
- Contraceptivele monohormonale, care sunt indicate spre exemplu fumatoarelor;
- Contraceptivele combinate;
- Contraceptivele injectabile;
- Implantul contraceptiv hormonal;
- Plasturii contraceptivi;
- Pilulele contraceptive de urgenta;
- Inelul contraceptiv;

Vizionare placuta


Kudika
14 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.