Setari Cookie-uri

5 recomandari sanatoase pe care sa le urmezi in viata intima

Sanatatea intima este o educatie la care orice om ajuns la maturitate ar trebui sa aiba acces. Desi in ceea ce priveste viata intima a oamenilor exista atat de multe lucruri care nu se spun, noi vom incerca totusi sa explicam unele actiuni ale caror reguli sanatoase nu sunt intotdeauna respectate si care determina multe persoane sa se prezinte la medic, desi unele afectiuni puteau fi evitate prin gesturi simple.

La primul contact sexual cu partenerul...

Flora vaginala a femeii este foarte sensibila la variatii, astfel ca femeia este predispusa vaginitelor (cel mai frecvent candidozei) la primele contacte sexuale cu un nou partener. In timp, prin contacte sexuale repetate, flora femeii se adapteaza la cea a barbatului (si acesta prezinta un tip de flora pe piele peniana) si aceasta acomodare ii permite totodata femeii sa simta o placere mai mare, iata un alt motiv pentru care femeia se arata mai multumita de viata intima cu un partener stabil decat in cadrul unei... aventuri. Ca tot am ajuns la acest subiect, putem discuta despre dilema prin care o femeie simte ca este inselata in cadrul unei relatii stabile. In momentul in care partenerul o inseala, flora peniana a acestuia se modifica iar femeia va suporta si ea modificari, neplacere in timpul actului sexual sau chiar va face vaginite, inclusiv candidoza. Desigur, aceasta nu inseamna ca daca femeia a facut o vaginita, partenerul o inseala. Insa aceasta este teoria de baza pe care se sustin afirmatii pe care poate le-ati auzit cu privire la faptul ca o femeie si-ar putea da seama cand este inselata si prin "simturi" fizice.

Citește și:

Ce este de facut? In primul rand sa te protejezi prin folositea prezervativului. Apoi, sa ai o igiena stricta la inceput si sa i-o impui si lui, adica... un dus inainte si dupa, precum si urinarea dupa actul sexual.

Urinarea dupa actul sexual

Exista un mit cum ca urinarea la finalul actului sexual scapa femeia de sarcina. Este doar un mit, fiindca uretra nu are legatura cu vaginul si migrarea spematozoizilor spre trompele uterine unde ar putea intalni ovulul. Pur si simplu vaginul este un conduct total separat de uretra, un alt conduct prin care se elimina urina. Dar urinarea la finalul actului sexual este importanta si iata explicatia: uretra femeii este scurta, intre 3-5 cm de la vezica urinara pana la orificiul uretral extern, astfel ca infectiile uretrale se pot propaga rapid in vezica si femeia face frecventele cistite. Dar cum se ajunge la infectiile uretrale? Traseul este de jos in sus, adica de la orificul extern al uretrei unde ajung cu usurinta in timpul actului sexual tot felul de bacterii din flora vaginala si din cea a barbatului, acestea migrand retrograd in uretra. Jetul urinar la finalul actului sexual “spala” uretra de aceste bacterii. Asadar, nu te sfii sa dai fuga la baie!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.