Setari Cookie-uri

5 recomandari sanatoase pe care sa le urmezi in viata intima

Sanatatea intima este o educatie la care orice om ajuns la maturitate ar trebui sa aiba acces. Desi in ceea ce priveste viata intima a oamenilor exista atat de multe lucruri care nu se spun, noi vom incerca totusi sa explicam unele actiuni ale caror reguli sanatoase nu sunt intotdeauna respectate si care determina multe persoane sa se prezinte la medic, desi unele afectiuni puteau fi evitate prin gesturi simple.

Cum se face...

In functie de placerile sexuale ale fiecarui cuplu exista in afara sexului clasic vaginal si cel oral sau anal. Desigur, sunt cupluri care le prefera pe toate, dar se cunosc oare regulile de igiena? In primul rand trebuie mentionat ca bacteriile anale sunt foarrte diferite de cele din flora vaginala si sub nicio forma nu trebuie sa ajunga in vagin, asadar daca se prefera si sexul anal, este indicat ca acesta sa se faca ultimul, chiar daca se foloseste prezervativ si acesta s-ar putea schimba, bacteriile raman inclusiv la nivelul zonei pubiene. Desigur, indicat este ca intotdeauna sa se foloseasca prezervativul in sexul anal fiindca barbatul se poate infecta usor cu bacteriile din mediul anal. Mai grav este ca majoritatea infectiilor sunt asimptomatice pentru barbat, dar la reluarea sexului vaginal femeia se va infecta si probabil nu va intelege de ce face atat de frecvent vaginite.

Citește și:

Sexul oral nu pare a fi nociv la partenerii stabili, specialistii sugerand ca pentru un barbat echivaleaza cu flora dintr-un iaurt, iar femeia nu ar trebui sa isi faca mari griji fiindca este destul de curat, barbatul avand atat lichidul spermatic cat si urina sterile. Problemele se ridica insa cand partenerii nu se cunosc de mult timp sau sunt ocazionali si trebuie sa foloseasca prezervativul fiindca exista o serie de boli care se pot transmite prin sexul oral. Va invitam sa cititi articolul: ”Pericolele sexului oral”.

La menstruatie?

Parca tocmai cand nu ai voie iti doresti mai mult. Discutiile sunt controvesrate privind sexul in timpul menstruatiei, acesta avand multe avantaje, dar si riscuri. Riscurile sunt mult diminuate daca se respecta igiena intima cu strictete de catre ambii parteneri si adopta o atmosfera mai tandra in locul uneia mai... pasionale, caci contactul sexual mai violent poate provoca mici rani mucoasei vaginale sau la nivelul colului uterin. In timpul menstruatiei mucoasa uterina se desprinde si sangele reprezinta totodata un bun mediu pentru dezvoltarea bacteriilor patologice, femeia devenind astfel foarte vulnerabila in fata infectiilor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.