Setari Cookie-uri

Cum am invins eu sindromul premenstrual

Imi aduc aminte de prima pata rosie... Am fost ingrozitor de speriata, desi mama imi povestise de nenumarate ori cum va fi ca sa ma previna in fata unei surprize fiziologice. N-a reusit, tot surprinsa si speriata am fost. Dar fizic ma simteam foarte bine, mai putin psihic fiindca desluseam o schimbare a corpului meu si ma incerca o usoara stare depresiva si tendinta de izolare.

Intai m-a intrebat evident cand a fost prima data, ce simptome am avut, cum au evoluat, apoi o intrebare surpriza: “Iti usuci parul dupa ce te speli sau il lasi ud pe spate sa se usuce la temperatura camerei?”. Uimita si neintelegand sensul si logica intrebarii i-am rapsuns afirmativ, ca nu imi usuc parul, ca sa aflu apoi ca asta era cauza durerilor mele foarte mari la unul din sani (ma dureau amandoi caci se dezvoltau, dar la unul as fi renuntat daca as fi putut de tare ce ma durea), caci de fapt era o nevralgie intercostala manifestata “pe linie medioclaviculara”. Certitudinea a venit cand am confirmat ca durerea este si mai acuta la miscarile cutiei tiracice sau inspir profund. Deci fetelor, ori va prindeti parul si il tineti in prosop, ori il uscati, caci nevralgia asta de intercostal se poate manifesta oriunde la nivelul cutiei toracice si durerile sunt foarte puternice, ca si cum ar fi un cutit infipt acolo.

durere de sani Mi-a mai recomandat ceva: sa nu fac sex inainte de 18 ani. Nu pentru ca asa ar prevede legea privind minorii, ci pentru ca pana atunci foarte probabil organele mele genitale nu sunt maturizate ci in continua dezvoltare, astfel ca afectarea mucoaselor intime (pielea ce captuseste vaginul, colul si uterul poate fi afectata prin frecare si lipsa multor notiuni de igiena si preventie a sarcinii) in aceasta perioada de dezvoltare face ca maturarea organelor mele sa fie deficitara si sa imi creasca riscul de cancer cu 50%. Am aflat mult mai tarziu cata dreptate avea, noroc ca i-am urmat sfatul. Asadar, nu va grabiti sa aflati cum este, caci nu-i chiar cea mai mare minune din lume... Fiti rabdatoare cu voi.

Iar in privinta sindromului premenstrual:
- Sa fac sport in fiecare saptamana, iar in saptamana ce precede ciclul menstrual sa fac 15 abdomene pe seara. Explicatia este ca astfel tonific abdomenul care va ajuta uterul in contractiile sale de a elimina mucoasa si totodata imbunatatesc circulatia in abdomenul inferior, cu repercursiuni pozitive si asupra organelor genitale;
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.