Setari Cookie-uri

Cum am invins eu sindromul premenstrual

Imi aduc aminte de prima pata rosie... Am fost ingrozitor de speriata, desi mama imi povestise de nenumarate ori cum va fi ca sa ma previna in fata unei surprize fiziologice. N-a reusit, tot surprinsa si speriata am fost. Dar fizic ma simteam foarte bine, mai putin psihic fiindca desluseam o schimbare a corpului meu si ma incerca o usoara stare depresiva si tendinta de izolare.

- Sa mananc in fiecare zi o salata si 3 fructe si mai ales in saptamana dinaintea menstruatiei sa nu ma abat de la regula;
- Sa nu mananc mezeluri, mi-a zis sa uit ca exista margarina, unt sa mananc rar, cand imi este pofta. Sa mananc mai rar rajituri si sa evit carnea grasa, mai ales de porc, sa nu mananc prajit mai ales in saptamana dinaintea menstruatiei. Sa nu mananc zilnic oua, iar in saptamana dinaintea menstruatiei sa mananc in fiecare dimineata doar cereale integrale cu lapte, pentru ca imi va elimina tulburarile digestive. Mi-a mai zis sa beau macar o cana cu lapte pe zi.
- In saptamana menstruatiei, pe langa ce am scris mai sus, nu aveam voie: sa dorm mai putin de 8 ore pe noapte si obligatoriu la ora 22:00 sa fiu in pat. Sa bau doi litri de lichide pe zi, sa evit sucurile din comert si sa nu beau acidulat. Mi-a interzis cafeaua (nu ca as fi baut) sau alimentele care o contin, ciocolata de orice fe, mi-a sugerat mierea si tartele cu fructe, caci nu puteam sta fara dulce, era parca cea mai mare bucurie de la masa: desertul. Mi-a mai zis sa nu ma tenteze cumva consumul de alcool, desi nu era cazul si sa merg in fiecare seara a acestei saptamani mult pe jos. Eu am ales sa merg dimineata, imi plac diminetile, plecam mai devreme de acasa si ma duceam pe jos la scoala. Sa mananc un iaurt pe zi.

In rest, aveam toata libertatea din lume. M-am simtit bine in cateva luni si vreau sa marturisesc ca in afara de candidoza nu am cunoscut vreo alta patologie genitala. Nici chisturi, nici raceli, iar menstruatia mi-a venit, cu cateva exceptii care au aparut dupa inceperea vietii sexuale – regulat. Si am mai obtinut un beneficiu: o sanatate si o silueta de invidiat. Ceea ce a fost minunat este ca recomandarile lui erau mai mult un stil de viata si ca mi le-a oferit la o varsta destul de mica, ceea ce cred ca mi-a influentat dezvoltarea. Si cel mai bine mi-a facut hidratarea si sportul in privinta sindromului premenstrual, dar si consumul de legume si fructe, fiindca de fiecare data cand fac rabat de la ele imi este rau. N-am luat pilule decat o singura data, cand am zis ca o sa mor de rau ce mi-a fost. N-am indraznit sa mai incerc vreun “sortiment”, asadar am considerat minunat prezervativul si din cand in cand diafragma. Acum nu mai folosesc nimic fiindca vreau sa devin mamica.

Sper sa va ajute si pe voi ceea ce v-am relatat si va rog sa aveti rabdare, sanatatea este ca o balanta, o perturbi usor, dar se echilibreaza greu.

Cu drag,
Ely


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.