Setari Cookie-uri

Sex cu adolescenti de 13 ani doar pentru ca s-au dezvoltat precoce?

Presa Americana spune clar ESTE INADMISIBIL! Trebuie sa reamintim un caz petrecut in anul 2007 si revenit in actualitate, cand o profesoara de 24 de ani a fugit in Mexic cu elevul ei de 12 ani, de care se indragostise.

Presa Americana spune clar ESTE INADMISIBIL! Trebuie sa reamintim un caz petrecut in anul 2007 si revenit in actualitate, cand o profesoara de 24 de ani a fugit in Mexic cu elevul ei de 12 ani, de care se indragostise.

sex cu minori S-a ridicat in acel moment problema dezvoltarii sexuale a unor copii la varste precoce, ceea ce nu ii absolva insa pe adulti, de faptul ca ar putea profita de acest lucru. Site-ul american Sociological Images readuce acest caz in discutie, ridicand problema discriminarii copiilor de culoare sau latino-americani care nu sunt considerati pe deplin victime ale unor abuzuri in cazuri precum cel mai sus mentionat, tocmai pentru ca sunt invinuiti de un comportament hiper-sexualizat si apti de relatii sexuale la varste precoce, chiar daca din punct de vedere legal ei sunt minori.

Ce atitudine trebuie sa avem insa pentru ca, dupa cum putem si singuri observa si mai ales o arata si ultimele studii, toti copiii, indiferent de rasa, intra la pubertate mult mai devreme decat se intampla in trecut, iar aceasta aduce cu sine o sumedenie de alte probleme. Poate ca nu ar trebui sa ne mire ca auzim de atat de multe ori, in ultima vreme, stiri in care sunt implicate cuvintele “sex” si “elevi” de generala sau chair mai mici…

Acum, la 3 ani de la acel incident petrecut in SUA, mai multe articole aparute in tara si in presa straina atrag atentia ca baietii si fetele au parte de o copilarie mult mai scurta decat o aveam noi si ca isi pierd inocenta mult prea devreme. (vezi Adevarul.ro si Telegraph.co.uk )

Oamenii de stiinta au descoperit ca in zilele noastre, fetitelor incep sa le creasca sanii la varsta de 9 ani si zece luni, cu aproape un an mai devreme decat aratau studiile din anul 1991, iar aceasta descoperire a provocat stupoare si ingrijorare in acelasi timp. Standardul international pentru o pubertate normala stabilit in anul 1960 era de 12 ani pentru fetite si 14 ani pentru baieti. Mai mult decat atat, in secolul 19, pubertatea la copii intervenea in cazul fetelor la varsta de 15 ani, in timp ce baietii observau primele semne la 17 ani. Cercetatorii nu au inca un raspuns clar cu privire la cauzele acestor mutatii, dar cred ca preschimbarile ar avea legatura cu o viata nesanatoasa si expunerea la hrana cu chimicale.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.