Setari Cookie-uri

Sex cu adolescenti de 13 ani doar pentru ca s-au dezvoltat precoce?

Presa Americana spune clar ESTE INADMISIBIL! Trebuie sa reamintim un caz petrecut in anul 2007 si revenit in actualitate, cand o profesoara de 24 de ani a fugit in Mexic cu elevul ei de 12 ani, de care se indragostise.

Ar trebui sa fim ingrijorati pentru ca fetele si baietii nu sunt pregatiti psihic, la acele varste prea mici sa faca fata transformarilor fizice, psihice si hormonale si ca acestia pot deveni victime ale abuzurilor sau ale sarcinilor nedorite, in cazul fetelor. “Nu stim daca noile date cu privire la maturizarea sexuala a copiilor au legatura cu nutritia sau cu factori inconjuratori, dar acestea creaza probleme, intr-o lume si asa ultra-sexualizata”, a afirmat specialistul danez Anders Juul.

Revenind la cazul petrecut in 2007 si care a facut valva in intreaga lume, ne reamintim ca profesoara Kelsey Peterson care acum ispaseste o pedeapsa de 6 ani cu inchisoarea si avocatul ei, sustineau ca baiatul a fost cel care a initiat relatia si ca el, la cei 12 - 13 ani cati avea in acel moment, era mult mai dezvoltat decat alti baieti de varsta lui si ca de asemenea, comportamentul sau sexual era precoce, purtandu-se ca un tanar de cel putin 16 ani. Totusi… justifica in vre-un fel aceste detalii, vina unor adulti care cad in capcana dezvoltarii premature a copiilor?

Am vrut sa ridic si la noi aceasta problema etica si sa o exemplific cu ajutorul unui caz celebru, petrecut peste Ocean, avand la indemana aceste date furnizate de catre cercetatori, cu privire la dezvoltarea sexuala a copiilor, mult mai devreme. Descoperind informatii cu privire la acest caz, am retinut si o fraza rostita chiar de catre profesoara incriminata: “Profesorii trebuie sa pastreze o relatie distanta fata de elevii lor. Nici macar relatiile de prietenie nu ar trebui initiate”.

Cred ca astfel de relatii profesoara-elev sau profesor-eleva sunt de fapt foarte des intalnite, chiar invaluite intr-o aura mitica, motiv pentru care, poate ca era necesar sa ridicam problema. Imi amintesc despre un caz povestit de o amica: el - profesor de religie la un liceu, in varsta de aproape 30 de ani, iar ea - o eleva de clasa a 9-a (15 ani) traiau o poveste amoroasa. Relatia a inceput sa fie cunoscuta in liceul cu pricina, iar singura solutie care a fost luata, a fost aceea de a-l muta pe profesor la o alta clasa…

Foto: Shutterstock

J.S.I.

Sursa: Garbo.ro
Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:
Rara Avis - Un barbat sare in apararea femeilor din Romania
Sa donam pentru victimele inundatiilor!
Barbati si femei, egali si totusi nu!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.