Setari Cookie-uri

8 metode de contraceptie - care ti se potriveste?

Contraceptia ramane o problema de mare interes pentru cuplurile active sexual care nu isi doresc inca un copil. De-a lungul timpului medicii si cercetatorii au incercat sa gaseasca o metoda contraceptiva ideala, fara riscuri asupra sanatatii femeii, care sa protejeze impotriva BTS-urilor (bolilor cu transmitere sexuala) si care totodata sa fie accesibila, ieftina si cu eficienta 100% impotriva sarcinii. Evident ca o astfel de metoda este ipotetica, cel putin deocamdata, insa exista mai multe metode contraceptive, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei, insa cuplurile o pot alege pe cea mai potrivita in functie de caracteristicile vietii lor sexuale.

Aceasta metoda contraceptiva nu ofera protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Spermicidele

Spermicidele se gasesc sub diverse forme (bureti, creme, geluri, pelicule dizolvabile si ovule), acestea introducandu-se in vagin astfel incat sa acopere complet colul uterin. Insa spermicidele nu reprezinta deloc o metoda sigura impotriva sarcinii folosite singure, ele se asociaza de obicei cu alte metode contraceptive (prezervativ, diafragma, DIU, capsule cervicale etc). Spermicidele pot fi insa agresive pentru mucoasele genitale ale femeii, daca aceasta se simte rau se va renunta la ele.

Aceasta metoda contraceptiva nu ofera protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Metode contraceptive: Diafragma

Diafragma este o alta metoda contraceptiva ce consta in acoperirea cervixului femeii cu aceasta membrana elastica de forma unui dom (ca o caciulita ce seamana cu un prezervativ nederulat) ce se fixeaza in capatul vaginului. Ea contine si spermicide si impiedica astfel atat mecanic, cat si chimic ajungerea spermiilor in uter si mai departe spre ovul. Eficienta metodei poate merge pana la 94%, utilizata corect este o alternativa buna pentru cuplurile care vor sa evite prezervativul, contraceptia hormonala sau nu pot folosi si alte metode contraceptive.

Aceasta metoda contraceptiva nu ofera protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Citește și:

Metode contraceptice: DIU

Dispozitivul intrauterin reprezinta o metoda mecanica de contraceptie si pentru aceasta se foloseste steriletul care blocheaza trompele uterine, astfel ovulul nu mai ajunge in uter si nici spermatozoizii nu mai ajung in trompe unde ar putea fecunda ovulul. Metoda insa nu poate fi folosita decat de femeile care au macar o nastere pentru ca este nevoie de un col uterin mai larg pentru introducerea dispozitivului intraterin si pentru ca aceasta are risc de infectie sau leziune la acest nivel. Femeia trebuie sa il scoata periodic si sa efectueze examenele clinice si de laborator de control. Mai exista si DIU care contin hormoni (progesteron), avand astfel si efect de contraceptie hormonala.

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.