Setari Cookie-uri

8 metode de contraceptie - care ti se potriveste?

Contraceptia ramane o problema de mare interes pentru cuplurile active sexual care nu isi doresc inca un copil. De-a lungul timpului medicii si cercetatorii au incercat sa gaseasca o metoda contraceptiva ideala, fara riscuri asupra sanatatii femeii, care sa protejeze impotriva BTS-urilor (bolilor cu transmitere sexuala) si care totodata sa fie accesibila, ieftina si cu eficienta 100% impotriva sarcinii. Evident ca o astfel de metoda este ipotetica, cel putin deocamdata, insa exista mai multe metode contraceptive, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei, insa cuplurile o pot alege pe cea mai potrivita in functie de caracteristicile vietii lor sexuale.

Aceasta metoda contraceptiva nu ofera protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Contraceptia masculina

Exista la ora actuala si contraceptie hormonala pentru barbati, desi acestia adesea refuza o astfel de metoda. Va invit sa cititi articolele: Contraceptie masculina moderna: injectiile cu testosteron si Contraceptive pentru barbati

Aceasta metoda contraceptiva nu ofera protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Contraceptia (semi)permanenta – ligatura chirurgicala

Aceasta consta in ligatura (legarea) chirurgicala a trompelor la femei si a canalelor de conducere a spermei la barbat. Aceasta ligatura poate fi reversibila (exista totusi risc de sterilitate) sau ireversibila (sterilizarea chirurgicala). Nu se practica aceasta metoda decat la cuplurile sau persoanele destul de inaintate ca varsta (aflate totusi la varsta ferita) si care au deja copii.

Aceasta metoda contraceptiva nu ofera protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Citește și:

Contraceptia naturala

Aceasta este foarte nesigura si consta fie in coitus interruptus (barbatul scoate penisul din vagin inainte de a ejacula – inconvenientul este ca pe parcursul actului sexual barbatul elimina o picatura de lichid care contine spermatozoizi si care nu reprezinta ejacularea, fiind adesea insesizabila) sau metoda calendarului – femeia nu intretine contacte sexuale (neprotejate) cu -/+ 5 zile fata de cea a ovulatiei. Nici metoda calendarului nu este deloc sigura, femeia putand avea ovulatie spontana – aceasta este explicatia pentru femeile ramase insarcinate chiar si cand au intretinut contacte sexuale neprotejate la menstruatie. Spermatozoizii pot trai 3 pana la 5 zile in interiorul femeii, asadar este timp sufieicnt pentru o ovulatie spontana. Nu se cunoaste exact de ce femeile ovuleaza uneori spontan (adica nu in mod normal cand ar trebui sa se produca ovulatia conform ciclului menstrual), s-a observat insa ca emotiile puternice sau excitarea puternica pot provoca ovulatie spontana.
Aceasta metoda contraceptiva nu ofera protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Inainte de a alege metoda contraceptiva este indicat sa cereti sfatul unui medic.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.