• sucurile se vor prepara numai din fructe sau legume cat mai proaspete • inainte de a fi introduse in storcator, fructele si legumele trebuie spalate foarte bine cu apa rece, apoi taiate in felii subtiri, coaja fiindu-le pastrata • inainte de consumarea sucului si trei ore dupa, nu se va manca nimic • sucul se consuma numai in primele trei ore dupa preparare, cat mai incet posibil, de-a lungul a 1 – 2 ore • sucul cu gust nu tocmai placut se poate amesteca cu un altul • cand se consuma in exclusivitate suc, cantitatea respectiva va fi de 1 – 2 litri pe zi
Cele mai importante sucuri naturale si utilizarea lor terapeutica- sucul de afine: colite, diaree, dizenterie, colibaciloza
- sucul de capsuni: boli reumatice, tulburari de crestere (la copii)
- sucul de cirese: boli reumatice, ateroscleroza, guta, obezitate, fragilitate vasculara
- sucul de dude: constipatie, afte, stomatite
- sucul de grapefruit: oboseala, anorexie, insuficienta hepatica, fragilitate vasculara
- sucul de mere: boli reumatice, guta, constipatie, astenie, ateroscleroza (profilactic)
- sucul de pere: anemii, astenie, diaree, guta, surmenaj, tuberculoza
- sucul de prune: oboseala, boli reumatice, ateroscleroza, constipatie
- sucul de struguri (numit, datorita calitatilor sale deosebite si “lapte vegetal”): boli reumatice, guta, litiaza biliara si urinara, obezitate (in acest ultim caz, in exclusivitate, cate un litru pe zi, 1 – 2 zile pe saptamana)
Spune-ti parerea!