Setari Cookie-uri

Legatura dintre stres si sex

Ce rol joaca stresul in viata noastra stim pre bine: pe cel principal. Sexul are si el "o oarecare" importanta. Cum se leaga acestea doua, aflam mai departe...

Stresul patologic

Uneori evenimentele tensionante din viata noastra depasesc capacitatea organismului de a face fata problemelor. In acesta situatie, sexul nu mai poate fi de ajutor, ci, dimpotriva, se alatura factorilor stresanti. Absenta libidoului, tulburarile de dinamica sexuala, frigiditatea, anorgasmia isi pot avea cauza in stres. Este inutil de mentionat ca astfel se creaza un cerc vicios din care cu greu poti iesi (stresul duce la tulburari sexuale, acestea la stres si tot asa).

Aceste situatii necesita ajutor de specialitate. Inainte, insa trebuie sa iti stabilesti tu singura limitele. Este vital sa inveti care este capacitatea organismului tau de a face fata si sa incerci, pe cat posibil, sa nu il supui unui stres mai mare decat suporta. Tineti minte: sexul poate fi un adevarat ucigas al pasiunii!

De asemenea, cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca sexul poate face minuni: partenerii cuplurilor mai vechi care fac dragoste constant, se afla intr-o forma fizica, dar si psihica mult mai buna decat cei care fac sex rar si cu parteneri diferiti.

Concluzionez prin a spune ca sexul reprezinta de cele mai multe ori o modalitate de eliberare a tensiunilor si anxietatilor, o modalitate de relaxare, dar nu numai atat. Uneori, trebuie sa lasam la o parte problemele zilnice si sa facem sex de dragul sexului si nu pentru orice alt motiv. Sunt perfect de acord ca eliberarea de ordin fizic este necesara de cele mai multe ori, dar la fel de necesar este sa ne simtim bine, nu pentru ca am avea nevoie, ci pentru ca asa ne place!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.