Setari Cookie-uri

BTS minore si majore

Din pura ignoranta sau din dezinformare, in mod surprinzator, sunt multi cei care nu au habar de faptul ca un moment de neatentie in ceea ce priveste protectia sexuala, ii poate costa chiar viata.

In faza acuta, se manifesta cu mancarimi intense, roseata puternica la nivelul orificiului extern al uretrei si ulterior printr-o scurgere uretrala galbena care lasa urme pe lenjeria intima. Se poate vindeca singura sau poate sa evolueze spre uretrita totala (urinari frecvente, dureri la terminare si sangerari).

La femei este mai rar intalnita, iar daca exista, se manifesta sub forma unei infectii extinse la nivel uretral, vulvar si al colului uterin. Mai frecventa este aparitia unei scurgeri galben-verzuie, in cantitate foarte mica, putand lipsi usturimea si durerea din timpul urinarii. Se acutizeaza frecvent dupa menstruatie.

La ambele sexe pot aparea o serie de complicatii extrem de neplacute. Daca in cazul barbatilor vorbim despre ingustarea preputului (fimoza si parafimoza), inflamatia prostatei, a intregului traiect genital si, in final, sterilitate, femeile se confrunta cu inflamatia subcutanata vulvara, a mucoasei uterine, a trompelor uterine si a intregului pelvis, pentru ca rezultatul sa fie de asemenea infertilitatea.

De ce ai nevoie de un control periodic? Din simplul motiv ca poti preveni boala si disconfortul: cancerului de san si de col uterin, bolile transmisibile sexual, sterilitatea si, in general, orice amenintare asupra organismului tau. Atunci cand bolile sunt la inceput si pot fi tratate mai usor, sansele insanatosirii cresc considerabil.

Tu esti importanta si ar trebui sa mergi la medic o data pe an pentru un control de rutina, chiar daca nu te simti bolnava. Desi cunosti atat de bine zicala incat adesea iti “scapa”, nu uita ca E MAI BINE SA PREVII DECAT SA TRATEZI !

Un articol de Alina Boicu

Sursa: kudika.ro
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 August 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.