Setari Cookie-uri

Ghid de contraceptie (I): metoda calendarului

Sanatatea reproducerii presupune mai multe componente:

Sanatatea reproducerii presupune mai multe componente:

1. Planificarea familiala

2. Prevenirea bolilor trectului genital , inclusive bolile cu transmitere sexuala

3. Asistenta materna

Planificarea familiala se bazeaza pe dreptul fundamental al tuturor cuplurilor si persoanelor de a decide liber si responsabil asupra numarului de copii pe care doresc sa il aiba si asupra intervalului dintre nasteri. Ea acorda indivizilor si cuplurilor dreptul de a-si consolida propria fertilitate si de a avea numarul dorit de copii atunci cand considera oportun. Din acest motiv consideram informarea, educarea si indrumarea dumneavoastra, un obiectiv major al activitatii clinicii GYNECOLAND, la fel de important ca si diagnosticarea si tratarea bolilor genitale si mamare.

Vrem sa ajungem la fel ca in Franta, SUA sau Marea Britanie unde numai un procent infim (3-5%) din femeile casatorite au o sarcina nedorita. Cum reusesc? Fiind informate, educate si indrumate !

Inca din cele mai vechi timpuri femeile au incercat sa previna o sarcina sau sa scape de o sarcina nedorita. De aceea sunt si o multitudine de metode aparute de-a lungul timpului in functie de progresul tehnologic al momentului. In acelasi timp exista insa si un numar imens de femei care au murit provocandu-si singure avortul.

Din pacate si astazi in Romania se moare prin avort provocat!

NU MAI VREM SA SE INTAMPLE ACEST FAPT!

Informati-va, sau apelati la medic intotdeauna atunci cand sunteti nelamurite sau in impas!

METODELE DE CONTRACEPTIE moderne au ajuns sa ofere o protectie ce ajunge la aproape 100%.

Pentru a le intelege mai bine consideram ca este cazul sa va actualizam cateva notiuni de anatomie si fiziologie genitala. Femeia a fost creata pentru a procrea. NUMAI ea poate purta o sarcina. Din acest motiv a fost inzestrata cu tot ce este nevoie pentru aceasta. Ea produce lunar samburele vietii, OVULUL, celula care prin unirea cu alt sambure masculin, SPERMATOZOIDUL, produce OUL, prima forma a viitoarei vieti. OVULUL este produsul ovarelor, fiind eliberat in fiecare luna, alternativ, cand de un ovar, cand de celalalt, sub influenta unor factori complecsi hormonali si nervosi. Ovulul creste, se dezvolta, se maturizeaza, in interiorul unor "piscine" speciale, din interiorul ovarelor, care se cheama chiste foliculare. Dimensiunea maxima, fiziologica, a acestor chiste ajunge pana la 2-2,5 cm. De aceea nu trebuie sa va speriati cand auziti, la o examinare echografica, de prezenta unor chiste in ovare. Ele pot fi normale, fiziologice. Ginecologul este acela care poate discerne intre normal si patologic!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.