Desi se pare ca suntem mai deschise la subiecte legate de sex, tot mai multe femei experimenteaza chiar si ocazional lipsa dorintei sexuale. Nu stim acum daca noul nostru stil de viata este responsabil pentru problemele din dormitor sau daca tocmai aceasta deschidere ne determina sa recunoastem ca uneori avem probleme. Daca la barbati, totul se rezolva cu mica si faimoasa pilula albastra, in cazul femeilor, lucrurile nu stau asa de simplu.

Astrologie: Ce stil de viata ai si ce activitati preferi, in functie de zodie

Cauze mentale

Absenta libidoului, fie ea si temporara, este cauzata fie de factori fizici, fie de factori psihici. Cauzele mentale sunt mai numeroase decat ai putea crede si ele pot fi cu greu cuprinse intr-o singura lista. Iata, insa, care sunt cel mai des intalniti factori perturbatori: oboseala, stresul, lipsa somnului, depresia, anxietatea, problemele legate de locul de munca, dificultatile financiare. Si calitatea relatiei de cuplu, dificultatile, suspiciunile, lipsa increderii in sine sau in partener pot avea repercursiuni in pat. De altfel, multe cupluri recunosc ca dupa o cearta, sexul este mult mai placut. Odata ce ati recunoscut ca exista probleme si ati cautat sa le rezolvati, pot disparea si problemele din pat.

Stilul de viata

Lipsa libidoului poate fi si un rezultat al stilului de viata. Iata 5 schimbari pe care este recomandat sa le faci, indiferent daca viata ta sexuala are sau nu probleme!

1. Fa exercitii fizice zilnic, fie ca este vorba doar despre o simpla plimbare.

2. Consuma mai multe legume, mai mult peste si redu cantitatea de semipreparate, alimente de la fast food, sucuri din comert si paine alba. Foloseste condimente precum: curcuma, cuisoare (unul dintre cele mai puternice afrodisiace naturale), piper cayenne, coriandru (are si efect euforic mai ales la femei), sofran (care se pare ca are efecte similare hormonilor sexuali),

3. Incearca sa dormi suficient si la ore potrivite.

4. Incearca sa reduci stresul sau cel putin fa-ti o programare la masaj de relaxare.

5. Gesturile romantice merg si ele intotdeauna. Chiar daca ai prefera ca partenerul sa fie initiatorul acestui tip de gesturi, poti sa il stimulezi si tu, lasandu-i biletele sau mesaje pline de iubire. Se va simti nevoit sa iti intoarca gestul frumos.

Concluziile Planului Unilever pentru un Stil de Viata Sustenabil
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: