Setari Cookie-uri

Stii ce zi este azi?

Astazi, miercuri, 26 septembrie, se sarbatoreste pentru prima oara in Romania si in lume, Ziua Mondiala a Contraceptiei.

Toate studiile de specialitate arat c eficiena metodelor tradiionale este semnificativ redus in comparaie cu cele moderne. De exemplu, intr-un an de zile, una din zece femei care folosesc coitul intrerupt rmane insrcinat. La fel, in cazul calendarului i al altor metode naturale, din 1000 de femei care le folosesc intr-un an, intre 30 i 60 rman insrcinate, in funcie de metoda aleas.


Studiul Sntii Reproducerii, Romania 2004, Ministerul Sntii

In comparaie, in cazul pilulei, doar 3 dintre 1000 de femei care le folosesc rman insrcinate, in timp ce la prezervativ, din 100 de cupluri, 2 pot avea o sarcin.

“Dac o femeie ii dorete o metod cu adevrat eficient, aceasta nu ar trebui s fie o metod tradiional. Din pcate, in Romania, metodele tradiionale se transmit inc de la mam la fiic, dei vremurile s-au schimbat. Este timpul ca femeile din Romania s fie mai informate i s aleag o metod contraceptiv potrivit vremurilor moderne.”, a declarat dna Borbala Koo, Director Executiv Societatea de Educaiie Contraceptiv i Sexual. “Eficiena metodelor naturale se bazeaz pe lungi perioade de abstinen, or abstinena nu mai e demult la mod.”, a mai adugat dna Koo.

Pe lang protecia foarte eficient impotriva unei sarcini nedorite, metodele contraceptive moderne au o serie de beneficii suplimentare, foarte importante pentru femeia modern a secolului XXI: amanarea menstruaiei, scderea disconfortului din timpul ovulaiei i al menstruaiei, reducerea fluxului menstrual etc.

Ziua Mondial a Contracepiei - 26 septembrie

De Ziua Mondial a Contracepiei, pe 26 septembrie, SECS cheam bucuretenii de toate varstele, femei i brbai deopotriv s “Spun NU metodelor contraceptive tradiionale”, in cadrul unei manifestaii publice in Piaa Universitii.

“Ii invitm pe toi cei care vor s ni se alture miercuri, 26 septembrie, incepand cu ora 11:00, in Piaa Universitii, pentru a spune lumii c e timpul s dm uitrii metodele contraceptive invechite i ineficiente, motenite de pe vremea lui Casanova. i, nu in ultimul rand, ne-am dori ca, mcar in aceast zi, romanii s foloseasc o metod contraceptiv MODERN atunci cand fac sex! Cu alte cuvinte, mesajul nostru este: “Romani! Dac vei face sex miercuri, 26 septembrie, folosii o metod contraceptiv modern!”, a spus doamna Borbala Koo.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.