Setari Cookie-uri

Cum imi aleg metoda contraceptiva?

Obiectivul contraceptiei este acela de a preveni aparitia unei sarcini. Unele metode, precum pilula contraceptiva sau steriletul, sunt eficiente 100% in mod ideal. Alte metode sunt mai putin eficiente.

Obiectivul contraceptiei este acela de a preveni aparitia unei sarcini. Unele metode, precum pilula contraceptiva sau steriletul, sunt eficiente 100% in mod ideal. Alte metode sunt mai putin eficiente.

Se poate ca unele metode contraceptive sa ti se potriveasca mai bine sau sa fie mai indicate varstei tale sau etapelor diferite pe care le parcurgi in anii tai reproductivi.

Cei mai importanti factori in alegerea celei mai bune metode contraceptive sunt:

* Varsta
* Profilul tau de activitate sexuala
* Istoricul tau medical
* Relatia ta actuala.

Ce metoda de contraceptie mi se potriveste cel mai bine?

Contraceptivul ideal ar trebui sa fie ieftin, 100% de incredere, confortabil si usor de folosit. Din pacate, nu s-a descoperit inca o asemenea metoda! Asa ca hai sa analizam metodele contraceptive existente.

Cele doua metode care sunt cel mai des folosite in ziua de azi de femei sunt pilula si prezervativul.

Deseori, ele sunt folosite cumulat pentru:

* A preveni o sarcina nedorita
* A se proteja de bolile cu transmitere sexuala

Daca vei explora chimia sexuala a partenerului tau, te vei trezi in mijlocul unei aventuri fantastice, de neuitat. Sperati sa ramaneti impreuna pentru restul vietii, si poate chiar sa fiti o familie. Dar, pe de alta parte, ati decis, ca nici unul nici altul nu sunteti pregatiti pentru a avea un copil.

Alegeti o metoda contraceptiva care sa vi se potriveasca, sa fie bine tolerata de amandoi si sa fie 100 % sigura.

Eficienta: Cuplurile care se bucura de sex in mod frecvent si care nu isi doresc sa aiba un copil in scurt timp, au nevoie de o metoda contraceptiva ultra-eficienta, ceea ce face ca eficienta si increderea in celalalt sa fie in topul lor personal.

Incredere: Orice ai folosi, trebuie sa se potriveasca cu chimia corpului tau si cu stilul tau de viata. Nu trebuie sa iti dea viata peste cap, sau sa ti-o complice peste masura, pentru a te determina sa renunti la ea.

Pret: Costul metodei pe care ai ales-o poate fi un factor de decizie, dar trebuie sa pui in balanta cat de mult vrei sa risti si cat de bine este sa poti preveni o sarcina nedorita.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.