Setari Cookie-uri

Secretia mamelonara

In mod normal secretia sanului este normala, fiziologica in doua situatii:

Exista si o galactoree data de admnistrarea anumitor medicamente precum neuroleptice, antipshihotice, contraceptive orale.

Galactocelul reprezinta o tumora lichidiana inflamatorie ce contine lapte alterat care stagneaza in canalele obstruate ale sanului. Uneori aceste canele se pot deschide, caz in care se evidentia o secretie la nivelul mamelonului. Este de regula unilaterala.

Secretia sanguinolenta este cu certitudine mai grava decat cazurile de mai sus. Este intotdeuna patologica si de obicei denota o afectiune serioasa. Poate fi data de tumori benigne ale canalelor galactofore sau de cancere. In cele mai multe cazuri apare doar la un san, eventual doar dintr-un canal galactofor, la care palparea poate depista un eventual nodul. Odata sesizata secretia, nu trebuie ignorata, iar prezentarea la medic se impune si nu trebuie amanata.

Scurgerile purulente reprezinta semne ale unei infectii mamare. Poate exista o combinatie de lapte si puroi si se numeste galactoforita. De obicei sunt inflamatii acute si sunt insotite de alte semne cum ar fi durerea la palpare a sanilor, inrosirea zonei, temperatura ridicata, inflamarea ganglionilor. Tratamentul este de obicei chirurgical si presupune evacuarea infectiei urmata de terapie antibiotica.

O prezentare precoce la medic poate surprinde o afectiune intr-un stadiu incipient, cand sansele de vindecare sunt mult mai mari. De aceea este bine sa va cunoasteti organismul si semnalele pe care acesta vi le ofera cand lucrurile nu sunt in ordine. O secretie mamelonara este intotdeauna suspecta si trebuie sa fie un semnal de alarma pentru a va prezenta la un consult de specialitate.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.