Setari Cookie-uri

Noutati in contraceptia de urgenta

Vineri, 22 februarie, la Teatrul National din Bucuresti s-a desfasurat simpozionul cu tema: Noutati in contraceptia de urgenta, organizat de compania Gedeon Richter Romnia. Evenimentul a reunit aproximativ 1000 de farmacisti si a avut ca moderator pe domnul Prof. Dr. Farmacist Dumitru Lupuleasa, Presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania. Dezbaterile au fost sustinute de doamna Dr. Borbala Koo, Director Executiv al Societatii de Educatie Contraceptiva si Sexuala si domnul Dr. Vlad Gheorghita, medic primar obstetrica-ginecologie i formator n sanatatea reproducerii.

Vineri, 22 februarie, la Teatrul Naþional din Bucureºti s-a desfãºurat simpozionul cu tema: “Noutãþi în contracepþia de urgenþã”, organizat de compania Gedeon Richter România. Evenimentul a reunit aproximativ 1000 de farmaciºti ºi a avut ca moderator pe domnul Prof. Dr. Farmacist Dumitru Lupuleasa, Preºedintele Colegiului Farmaciºtilor din România. Dezbaterile au fost susþinute de doamna Dr. Borbala Koo, Director Executiv al Societãþii de Educaþie Contraceptivã ºi Sexualã ºi domnul Dr. Vlad Gheorghiþã, medic primar obstetricã-ginecologie ºi formator în sãnãtatea reproducerii.

Simpozionul face parte dintr-un amplu program de dezvoltare a rolului de consilier al farmacistului în problema contracepþiei de urgenþã.

„Multe femei aleg avortul ca soluþie de urgenþã. Conform Institutului Naþional de Statisticã în 2005, peste 17.000 de adolescente cu vârsta între 15 ºi 19 ani au fãcut avort. Evident, este imperativ necesarã educaþia sexualã ºi explicarea comportamentului pe care cuplul trebuie sã-l adopte în cazul unui contact sexual neprotejat. De cele mai multe ori femeile cer sfatul farmaciºtilor, iar ceea ce facem noi în cadrul simpozioanelor pe care le organizãm, este sã pregãtim farmaciºtii pentru a putea informa ºi sfãtui corect clienþii în problema contracepþiei de urgenþã” a declarat Viorel Þiþei, Brand Manager Gedeon Richter România.

Principalele teme de discuþie au fost: rolul farmacistului în educaþia contraceptivã, indicaþiile ºi beneficiile contracepþiei de urgenþã, eficienþa ºi siguranþa contraceptivului de urgenþã cu statut de OTC Escapelle.

Escapelle a fost lansat de compania Gedeon Richter în 2007. Escapelle este un contraceptiv de urgenþã care se administreazã în primele 72 de ore dupã un contact sexual neprotejat. Eficienþa acestui produs este maximã dacã se administreazã cât mai repede, de preferat în primele 24 de ore.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.