Contraceptia prin metode naturale

Cu toate ca in zilele noastre exista foarte multe metode de contraceptie mai mult sau mai putin nocive, atat pentru ei cat si pentru ele, totusi sunt foarte multe cupluri care nu folosesc metode contraceptive hormonale, sterilet etc. ci metode naturale de contraceptie.

Aceasta metoda identifica inceputul perioadei de ovulatie si finalul acesteia cu o precizie mai mare decat metoda precedenta. Pentru a pune in aplicare aceasta metoda va trebui sa aveti un termomentru, insa mai indicat este cel care masoara temperatura bazala, avand gradatii de la 35,5 grade Celsius pana la 37,7 grade Celsius, permitandu-va sa masurati temperatura corpului cu o mai mare precizie. Aceste termometre pentru masurarea temperaturii bazale se gasesc in farmacii sau la cabinetele medicale de planning familial si au atasate diagrame pe care le puteti completa pentru o monitorizare mai usoara a variatiilor temperaturii.

Cand incepe ovulatia temperatura corpului scade brusc, apoi la finalul acesteia creste la valorile initiale, cresterea putand fi brusca sau lenta, in functie de numerosi factori. Va trebui ca in fiecare dimineata sa va masurati temperatura bazala, aceasta se masoara atunci cand organismul este in stare de repaus. Mai exact veti masura temperatura imediat la trezire, inainte sa va dati jos din pat, sa va uitati la televizor, sa va beti cafeaua etc. Aceasta metoda nu va ajuta sa prevedeti momentul inceputului ovulatiei si este indicat sa o corelati cu celelalte doua: metoda calendarului si a glerei cervicale. Dupa perioada ovulatiei temperatura corpului va creste. Dupa ce termometrul inregistreaza cu 0,3 grade mai mult si aceasta temperatura mai mare este mentinuta trei zile puteti considera ca perioada ovulatiei s-a terminat.

Aceasta metoda va ajuta sa identificati finalul perioadei ovulatiei, caci pentru contraceptie va trebui sa anticipati inceputul acestei perioade folosind celelalte doua metode.

Metoda glerei cervicale


Aceasta metoda mai este cunoscuta sub numele de metoda ovulatiei sau metoda Billings si consta in observarea modificarilor glerei (secretia glandelor cervicale) survenite in timpul ciclului menstrual. Exista o stransa corelatie intre hormonii sexuali ce determina si ovulatia si secretia glandelor colului uterin.

In primele 4-5 zile ale ciclului menstrual datorita sangerarilor orice modificari ale glerei sunt inobservabile. Mai apoi exista o perioada “uscata” in care cantitatea de mucus secretata este foarte mica sau inexistenta.

Odata cu dezvoltarea ovulului in ovar si apropierea perioadei ovulatiei secretia de mucus din vagin creste, devine albicioasa, tulbure, iar in timpul ovulatiei este foarte abundenta si aproape incolora, ca mai apoi sa redevina albicioasa si tulbure. Aceasta este perioada zilelor “umede” cand posibilitatea unei sarcini in urma unui act sexual neprotejat este maxima. Mai apoi, pana la menstruatie, urmeaza iarasi o perioada “uscata”.
Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri