Contraceptia prin metode naturale

Cu toate ca in zilele noastre exista foarte multe metode de contraceptie mai mult sau mai putin nocive, atat pentru ei cat si pentru ele, totusi sunt foarte multe cupluri care nu folosesc metode contraceptive hormonale, sterilet etc. ci metode naturale de contraceptie.

Pentru a inregistra modificarile glerei cervicale trebuie sa monitorizati secretiile vaginale timp de mai multe luni, caci fiecare femeie are particularitatile sale, astfel va trebui sa va intelegeti corpul si schimbarile acestuia, sa faceti diferenta intre normal si patologic (aceasta monitorizare a secretiilor va permite depistarea precoce a unor afectiuni genitale ce intereseaza functie glandelor cervicale).

Cum am spus mai sus, aceasta metoda trebuie corelata cu celelalte doua si ar fi indicat sa asociati si coitul intrerupt. Aceasta metoda este influentata de unele medicamente (care schimba secretia vaginala) si de afectiunile genitale, cum ar fi vaginozele in care secretia cervicala este clar modificata si nu mai poate fi luata in considerare pentru monitorizarea ovulatiei.

Perioada sigura in care nu puteti ramane insarcinata este detectata prin aceste metode doar in cazul in care aveti o menstruatie regulata si presupuneti ca in luna urmatoare va fi foarte asemanatoare. Nu este indicat sa va lasati in baza acestor metode daca luati medicamente, suferiti de unele afectiuni genitale etc. Veti observa ca apar unele modificari in perioadele foarte stresante, la schimbarea anotimpurilor etc. Aceste modificari nu sunt insa atat de importante cum sunt cele care se produc in cazul unor afectiuni genitale (vaginoze de exemplu) sau in timpul administrarii unor medicamente.

Daca sarcina ar reprezenta o situatie grava, dificila in viata de cuplu si ati recurge la o intrerupere intr-o astfel de situatie, atunci este indicat sa evitati folosirea metodelor naturale de contraceptie in locul unei metode mai sigure, indicata de medicul ginecolog.

Un articol de Iulia D.
Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri